Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gele tape in Antwerpse straten

In de nacht van 9 op 10 december heeft een groep activisten een aanzienlijk deel van de monden in het...

Lees verder

Hebben vrouwen betere seks onder het socialisme?

De titel van het boek van Kristen Ghodsee,” Why women have better sex under socialism” (inmiddels in vertaling verschenen bij uitgeverij EPO), is opzettelijk een beetje provocerend. Het is duidelijk dat hetzelfde boek, met een titel als ‘Oostblok-socialisme en vrouwenemancipatie’, op weinig aandacht had hoeven te rekenen. Maar daar gaat dit boek net over.

Lees verder

Open brief: “Ik ben moegestreden en schaam me als sociaal werker”

Ik werk nu 8 jaar in de sociale sector en het is genoeg geweest. Ik wil weg want ik schaam mij, omdat ik ondanks mijn lange functietitels en hoge diploma's enkel valse beloften kan doen.

Lees verder

Racisme in het jeugdvoetbal: "Erger dan bij de profs"

Paul Beloy biedt zelf als oplossing om een ‘time-out’ in te lassen wanneer ze merken dat een van de spelers...

Lees verder

België zakt verder weg in internationale klimaatranking

De Climate Change Performance Index (CCPI) die morgen wordt gepresenteerd op de klimaattop weerspiegelt 2 tegengestelde trends in wereldwijde klimaatactie: Australië, Saoedi-Arabië en vooral de VS geven reden tot grote bezorgdheid over hun lage tot zeer lage prestaties in reductie van uitstoot en ontwikkeling van duurzame energie, evenals klimaatbeleid. Ook België doet het slecht en daalt van de 31e naar een beschamende 35e plaats.

Lees verder

"Stijl is sleutel tot het oplossen van de kledingproblematiek"

Bie Noé, bezielster van de organisatie B.right, wil mensen inspireren in hun zoektocht naar een duurzamere garderobe. Met haar 'fashion walks' langs duurzame kledingwinkels, hoopt ze mensen warm te maken voor het verhaal van slow fashion. Een verhaal waar ze zelf jaren geleden instapte. “Mensen moeten zelf kunnen bepalen wat voor hen een goede keuze is. Duurzame mode is namelijk heel persoonlijk.” 

Lees verder

Nieuwe cijfers VMM: MAP5 resulteert in daling Vlaamse waterkwaliteit

De beken en rivieren in Vlaanderen zijn opnieuw meer vervuild. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de VMM. Bij liefst 38% van de meetpunten bleken de hoeveelheden nitraat en fosfaat groter te zijn dan toegelaten.

Lees verder

Internationale Dag van de Mensenrechten: Amnesty projecteert imposante gezichten op Brussels hotel

Deze editie van Amnesty’s wereldwijde Schrijfmarathon focust op jongeren wiens mensenrechten geschonden worden. Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Mensenrechten, 10 december, projecteert Amnesty International een animatie met de gezichten van deze jonge mensen op twee 20-meter hoge muren van het Crowne Plaza Hotel in hartje Brussel. Voorbijgangers worden uitgenodigd om brieven te ondertekenen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Misschien zijn er nieuwe verkiezingen in aantocht

De federale regeringsonderhandelingen, of wat daarvoor moet doorgaan, slepen nu al bijna zes maanden aan, maar ik denk in alle onbescheidenheid dat ik eindelijk begrijp waar de belangrijkste spelers heen willen. Ik probeer het even samen te vatten, zonder in ellenlange overzichten van gesprekken en verklaringen te vervallen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium