Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Korte brief van Réginald Moreels aan Nicole de Moor, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie (CD&V)

Op de dag van de nieuwjaarsreceptie van de CD&V richt humanitair chirurg en voormalig minister van ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels een korte oproep aan federaal staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) om een moedige stap te zetten en een einde te stellen aan de mensonwaardige leefsituatie van honderden asielzoekers in Brussel.

Lees verder

Walter Zinzen: "Waarom ik altijd geweigerd heb een Vlaams Blokker live te interviewen"

Oud-VRT-journalist Walter Zinzen legt uit waarom hij altijd heeft geweigerd om een Vlaams Blokker live te interviewen en waarom het cordon sanitaire nog steeds even relevant is als dertig jaar geleden. Een oproep aan de andere Vlaamse politieke partijen: "Hou niet op te herhalen dat je niets te maken wil hebben met een partij die ‘linkse’ leerkrachten de ‘rekening zal presenteren’ als ze aan de macht is. Die een ‘Marokkanenprobleem’ ziet bij voetbal- en oudejaarsrellen, maar brandstichting in een asielzoekerscentrum niet veroordeelt."

Lees verder

International Federation of Journalists: “Oekraïne, trek de nieuwe mediawet in”

De International Federation of Journalists (IFJ) is de grootste vakbondskoepel van journalisten ter wereld en vertegenwoordigt 600.000 mediaprofessionelen en 187 vakbonden. In een persmededeling vraagt zij Volodymyr Zelensky, president van Oekraïne, om de recente mediawet in te trekken, omdat die 'de persvrijheid en het mediapluralisme in gevaar brengt.'

Lees verder

Rijkste 1% ving afgelopen 2 jaar bijna twee keer zoveel rijkdom als rest van wereld

De rijkste 1 procent greep bijna twee derde van alle nieuwe rijkdom ter waarde van 42 biljoen dollar die sinds 2020 is gecreëerd, bijna twee keer zoveel geld als de onderste 99 procent van de wereldbevolking, onthult een nieuw Oxfam-rapport vandaag. In de afgelopen tien jaar heeft de rijkste 1 procent ongeveer de helft van alle nieuwe rijkdom veroverd. In België heeft de rijkste 1 procent bijna een kwart van alle rijkdom in handen. Dit is meer dan de gecombineerde rijkdom van de onderste 70 procent van de bevolking.

Lees verder

Algemene Vergadering NewB keurt samenwerking met vdk goed, een deelnemer getuigt

De Algemene Vergadering van de ethische bank NewB heeft op 14 januari 2023 de samenwerkingsovereenkomst met de coöperatieve vdk bank goedgekeurd. Piet de Bisschop, een van de ambassadeurs-vrijwilligers van NewB, was er bij en schreef er deze indruk over neer. "Dit verhaal niet af. Er wachten nog vele uitdagingen. Het loont de moeite om samen door te gaan".

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het verdriet van Europa, drama in vele bedrijven. Een voorbeschouwing

  In de loop van de 19de eeuw kwam als gevolg van de Industriële Revolutie het industrieel kapitalisme op. Dit ging gepaard met een sterk overheersend agressief imperialisme, een systeem waarbij de financiële elite met geweld land, arbeid,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium