Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Terzake' maakt van vluchtelingen mensen, Nicole de Moor stuurt ze terug

Sterke uitzending van Terzake op Canvas gisteren 18 augustus, helemaal in het teken van de eerste verjaardag van de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan, maar vooral gefocust op de situatie van Afghanen die bij ons een nieuw leven uitbouwen. Als afsluiter kregen we te zien hoe de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie een prangende vraag niet hoefde te beantwoorden.

Lees verder

Nee, Amnesty is geen linkse organisatie, waarom dan al die heisa?

Er is heel wat te doen geweest over het recente rapport van Amnesty International over de schendingen van het Oekraïense leger in de oorlog met Rusland. Het was nochtans een evenwichtig en voorzichtig rapport. De aanvallen tegen deze mensenrechtenorganisatie zijn verre van onschuldig. Achtergrond en duiding bij deze kwestie.

Lees verder

Belgische ngo’s eisen krachtige acties na Israëlische razzia’s in kantoren Palestijnse middenveldorganisaties

Belgische ngo’s eisen concrete Belgische en Europese acties tegen de Israëlische sluiting van hun Palestijnse partnerorganisaties. “Het buiten de wet stellen van middenveldorganisaties is ontoelaatbaar. Dit zijn autoritaire toestanden in de zelfverklaarde ‘enige democratie in het Midden-Oosten”, aldus een coalitie van Belgische ngo's.

Lees verder

Trooz, Verviers, Chaudfontaine: de ramp

De Luikse dorpen die een jaar geleden overstroomden zien deze zomer dezelfde beken en rivieren op hun laagste peil ooit staan. Overstroming én droogte, éénzelfde oorzaak: de klimaatcrisis. Johan Depoortere keek rond in Verviers, Chaudfontaine en Trooz en zag mensen die hun menswaardigheid behouden en solidair met elkaar niet opgeven. Een ingetogen fotoreportage.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De arrogantie van het Westerse denken: Cuba 1898 tot Oekraïne 2022

Filosofische uitglijders – Overpeinzingen van een oude humanist, nr. 6. Rein Heijne filosofeert over de eigengereide zelfingenomenheid van het Westerse denken dat elke reflex tot zelfkritiek in de kiem smoort.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium