Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

VS media geven (héél stilletjes) toe: Russiagate was enorme, lege hype

Rusland zou zich hebben gemengd in de verkiezingen van 2016 met de overwinning van Trump tot gevolg. Recent onderzoek bevestigt: er klopte niets van. Geen enkele van de media die Russiagate hypeten heeft toegegeven dat ze fout zaten. Ze blinken uit in omfloerst taalgebruik op de achterpagina's die een zaak minimaliseert, die van 2016 tot 2020 prominent frontpaginanieuws was.

Lees verder

Zorg is meerwaarde, geen kost

  Op het nieuws: de werkingskosten voor de zorgvoorzieningen worden dit jaar niet geïndexeerd. Reactie: de werkingskosten zitten al 10...

Lees verder

Gezinsbond en Vrouwenraad zeggen neen tegen afbouw tijdskrediet en ouderschapsverlof

De stelsels van tijdskrediet, loopbaanonderbreking en de thematische verloven zoals ouderschapsverlof kennen sinds hun bestaan een groeiend succes. De Gezinsbond en de Vrouwenraad vinden dat normaal, omdat ze tegemoetkomen aan een duidelijke maatschappelijke wens voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven.

Lees verder

Minister Weyts, zonder reactie op ongenuanceerde beschouwingen en die zijn inspectiekorps niet verdedigt?!

Professor Dirk Van Damme orakelde tijdens een recente uitzending van De Afspraak over de teloorgang van ons onderwijs. 'Nieuwe' pedagogische technieken zijn Kop van Jut, de focus ligt teveel op de 'zwakke' leerlingen, en alle heil komt van directe instructie, de uitleg van de leraar vooraan in de klas. Een tegenstem was niet te horen. Minister van Onderwijs Ben Weyts keek zonder commentaar toe.

Lees verder

Klimaatcrisis: “We moeten het kapitalisme begraven of het zal ons begraven”

Deze boude uitspraak komt niet van een linkse klimaatactivist maar van een staatshoofd van een van de belangrijkste landen van Latijns-Amerika. Ze komt uit een speech van Gustavo Petro Urrego op het Wereld Economisch Forum. Daarin kondigt hij o.a. aan dat Colombia gaat stoppen met het ontginnen van petroleum. Hieronder zijn speech.

Lees verder

Laat ons helpen!

Nog steeds krijgt niet iedere asielzoeker ’s nachts toegang tot een bed. Laat staan tot veilige, warme opvang overdag. De temperaturen zijn momenteel hoger dan in de maand december, dus lijkt deze problematiek minder urgent maar dat is allerminst zo. Asielzoekers die een asielaanvraag indienen hebben recht op bed, bad en brood. Zolang we daar niet aan tegemoet komen, schendt België de mensenrechten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Natuurgebieden en volksgezonsheid onvoldoende beschermd bij vergunning Oosterweel-Scheldetunnel

Klimaatbewegingen* stappen naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen (RVVB) tegen de milieuvoorwaarden voor het bouwen van de Scheldetunnel voor de Oosterweelverbinding.

Lees verder

Agentschap Wegen en Verkeer en Departement Mobiliteit en Openbare Werken slikken kritiek op studie over 5 km lange tunnel onder Kessel-Lo in

  Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft bekendgemaakt dat de studie voor de haalbaarheid van de aanleg van een circa 5 km lange tunnel tussen het kruispunt van Meerdaalboslaan (N25) en Tiensesteenweg (N3) in Heverlee,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium