Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gentrificering en radicaalrechts verstikken Brussels cultuurhuis Le Space

Dit weekend sluit het Brusselse cultuurhuis Le Space af met een knaller. De eigenaar van het pand gooit hen er uit en dus wordt iedereen uitgenodigd om deel te nemen aan ‘Occupy Le Space’.

Lees verder

‘Verschillende nieuwe maatregelen ondermijnen de autonomie van personen met een handicap’

Zelfbeschikkingsrecht is een feministisch basisprincipe. Het betekent dat je je eigen keuzes kan maken en je leven kan inrichten zoals je wil. Niet alleen geslacht, maar ook kleur, seksuele voorkeur, handicap … beïnvloeden de ruimte die je hiervoor krijgt. En niet te onderschatten, vooral ook de maatschappelijke context begrenst die ruimte, zoals de recente overheidsmaatregelen jammer genoeg aantonen! Zij zetten in het bijzonder de autonomie en zelfbeschikking van personen met een handicap of chronische ziekte zwaar onder druk.

Lees verder

Eerste veroordeling Fedasil is een feit

Vluchtelingenwerk Vlaanderen trok donderdag 30 januari samen met andere organisaties naar de Raad van State tegen de maatregel waardoor bepaalde categorieën asielzoekers geen opvang meer krijgen. Sinds begin dit jaar zijn al meer dan 80 personen opvang geweigerd, waaronder enkele alleenstaande vrouwen met kinderen. Intussen is de eerste veroordeling van Fedasil in een individuele zaak via de arbeidsrechtbank in Brussel een feit.

Lees verder

Een Andere Joodse Stem over het Trump-plan: Geen vrede zonder gelijkheid en respect

In een spektakel van koloniale hubris hebben Amerikaanse en Israëlische leiders - zonder de Palestijnse leiding te raadplegen - een...

Lees verder

Libië: door migratiedeal te hernieuwen, bevestigt Italië zijn medeplichtigheid aan foltering van migranten en vluchtelingen

De Italiaanse regering heeft beslist om de afschuwelijke mishandeling van tienduizenden mensen in Libië te negeren en hernieuwt de Italië-Libië deal die hen in het door oorlog verscheurde land vast houdt. Dat toont nog maar eens aan hoe schandalig ver Europese regeringen bereid zijn te gaan om vluchtelingen en migranten buiten de EU te houden, zegt Amnesty International.

Lees verder

Bevallen en weer opstaan

Deze week kwamen er meer dan 10.000 mensen op straat voor een sterkere sociale zekerheid. Ook de Wereldvrouwenmars stapte mee...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Brexit: probleem voor Belgische én Engelse vissers

Met een overweldigende meerderheid keurde het Europees Parlement deze week de Brexit goed. Op 31 januari is die een feit. Voor de Belgische Visserij kan dit, zonder opvolgende akkoorden een ramp worden. Britse vissers zijn blij en hopen nu te kunnen beschikken over meer visgronden. Dit zou wel eens anders kunnen uitdraaien.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium