Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"President Lula's bezoek aan China is zonder meer historisch"

Journalist Brian Mier geeft in dit interview een overzicht van de gevolgen van het bezoek van Braziliaans president Lula aan Chinees president Xi Jinping. Het is een zeer belangrijke stap naar een evenwichtige multipolaire wereld. De strijd is echter nog verre van gestreden.

Lees verder

Dr. Peter Grinspoon: “Senioren dragen volop bij tot de exponentiële groei van medicinaal cannabisgebruik”

Naar aanleiding van de uitgave, en na het lezen, van zijn nieuwe boek Seeing through the smoke sprak ik uitgebreid over Medicinale Cannabis (MC) met *dr. Peter Grinspoon. Hij is de zoon van de in 2020 overleden **professor Lester Grinspoon. Deze laatste was een Amerikaans psychiater, gespecialiseerd in schizofrenie, en professor te Harvard Medical School1 die  grote bekendheid verwierf met zijn gedurfde en baanbrekende werk in de medische wetenschap en het sociale beleid van cannabis en psychedelica.

Lees verder

Protest: faciliteren of criminaliseren?

Van 24 tot 26 maart vond het Belmundo Festival plaats, het Gents stadsfestival rond internationale solidariteit dat georganiseerd wordt door Stad Gent, 11.11.11 in samenwerking met Gentse middenveldorganisaties. Dit jaar stond het festival in het teken van ‘Recht op actievoeren’. Dat dit sloeg op het koesteren van het recht op actievoeren, en niet het inperken daarvan, was Gents gemeenteraadslid Christophe Peeters (Open-Vld) blijkbaar ontgaan? 

Lees verder

Aanval van N-VA op Artikel 23, Recht op een Menswaardig Bestaan

De N-VA zet de aanval in op Artikel 23 van de Grondwet, het Recht op een Menswaardig Bestaan. Hiermee verlegt de partij alweer een steen waarmee ze zichzelf ondemocratischer maakt.

Lees verder

World Poetry Movement:“In het aangezicht van oorlog vragen we niemand hoe hij denkt, maar hoe hij liefheeft”

De World Poetry Movement (WPM), een internationale organisatie die dichters en promotors van poëzie uit bijna de hele wereld samenbrengt, spreekt haar bezorgdheid en afwijzing uit over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, en roept op tot een vreedzame oplossing waarin beide soevereine naties de hoofdrol spelen.

Lees verder

Oppositieleider gearresteerd in Tunesië

Op dinsdag heeft de Tunesische politie de kantoren van de Nahda-partij gesloten, een van de belangrijkste oppositiepartijen. Een dag eerder werd de leider van de islamistische partij, Rachid Ghannouchi gearresteerd in zijn woning in de hoofdstad Tunis.

Lees verder

Conflict Armenië-Azerbeidzjan in de Kaukasus broeit verder

Terwijl de wereld de verwoesting in Oekraïne gadeslaat, broeit er nog een conflict aan de andere kant van de voormalige Sovjet-Unie. Door de afwezigheid van internationale interesse dreigt het conflict om de betwiste regio Nagorno-Karabach tussen Armenië en Azerbeidzjan opnieuw uit te barsten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ondanks protest zet AWV door met studie tunnel onder Kessel-Lo

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft het consortium SBE, AnteaGroup, Transport & Mobility Leuven en Dens Communicatie aangesteld om oplossingen te vinden voor het sluipverkeer uit het Hageland richting Tiensesteenweg in Heverlee, het industrieterrein Haasrode, de E40… en omgekeerd. Dat het bureau hierbij ook de haalbaarheid moet onderzoeken van een circa 5 km lange tunnel onder Kessel-Lo stuit op protest. De Vlaamse regering trekt 2 miljoen euro uit voor de studie.

Lees verder

Sorry Mr. Delaplace maar ik moet U even op uw plaats zetten.

Geachte Heer Delaplace, (U ontvangt deze email 4 x want ik zet een aantal ontvangers in BCC en mijn provider laat slechts een beperkt aantal email adressen tegelijkertijd toe). Na het lezen van uw email...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium