Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De waanzin van de vrije energiemarkt

Als we de maatregelen overschouwen die de regeringen nemen tegen de energiecrisis, dan zie je duidelijk een rode draad: de vrije markt blijft onaantastbaar. Men blijft erin geloven alsof het een natuurwet is. Maar bij de huidige werking van de energiemarkt is die logica ver te zoeken. Het kan en moet anders.

Lees verder

Dagboek slachtoffer terreuraanslag gaat viraal in Afghanistan

Marzia Mohammadi is één van de 25 jonge vrouwen die omkwamen bij de recente gruwelijke aanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel op vrijdag 30 september. Ze legde op dat ogenblik een ingangsproef af voor het nationale toelatingsexamen aan de universiteit. Haar dagboek werd teruggevonden en verspreid op de sociale media in Afghanistan. Deze foto's van Marzia's notities gaan op dit moment viraal. Ze geven een hartverscheurende inkijk in het hoofd van deze jonge vrouw, in haar ambities en haar dromen.

Lees verder

Studie: "CO2-taks meest doeltreffend als het eerlijk verdeeld wordt"

Een mechanisme dat een prijs plakt op CO2-uitstoot en die inkomsten doelgericht teruggeeft aan wie het meest lijdt onder die prijsstijgingen: het is zowel effectief als sociaal rechtvaardig, stelt een nieuwe studie in het Journal of Environmental Economics and Management (JEEM). "Politieke angst staat een eerlijke verhoging van CO2-prijzen echter in de weg".

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

150 fietsers voerden actie tegen kernwapens in Brussel

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens riep dit jaar op zondag 2 oktober voor de tweede keer op om met de fiets actie te voeren tegen kernwapens. 150 fietsers trokken door Brussel om een route van ongeveer 10 km te doen met de boodschap: België, kernwapenvrij!

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium