Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Illegale VS-sancties blokkeren hulp aan Syrië, nadat aardbeving duizenden mensen het leven kostte

Door onwettige sancties van de VS en de EU kan er geen humanitaire hulp naar Syrië gaan nadat een verwoestende aardbeving duizenden mensen het leven heeft gekost. VN-deskundigen hebben geëist dat er een einde komt aan de "verstikkende" sancties, die volgens hen "kunnen neerkomen op misdaden tegen de mensheid".

Lees verder

Doodstraf in de VS, Seymour Hersh over NordStream en meer als Tegendraads Leesvoer

In deze Tegendraads Leesvoer het volledige artikel over Nordstream van Seymour Hersh, en uit andere internationale bronnen: de doodstraf in de VS, het recht op wapens voor mannen die hun vrouwen mishandelen in het land dat mensenrechten in de wereld verdedigt, al dan niet oorlog met Rusland en de zoveelste 'bewijzen' dat Syrisch president Assad gifgas gebruikte.

Lees verder

Alleen een akkoord tussen Rusland en de NAVO kan voor duurzame vrede zorgen

De NAVO is al tenminste sinds 2008 partij in het conflict tussen Rusland en Oekraïne, schrijven Paul Aarts, politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam, en Henk Overbeek, emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees verder

Afbouw van het uitgebreid sociaal tarief zal armoede verdiepen

De federale regering besliste op 6 februari om de uitbreiding van het sociaal tarief naar de verhoogde tegemoetkoming af te bouwen. Netwerken armoedebestrijding roepen de regering op om deze beslissing dringend te herzien, of zo'n 800.000 mensen worden straks nog verder de armoede ingeduwd.

Lees verder

"Het bizarre verhaal van een verzwegen Van Gogh collectie"

Wat hebben Vincent Van Gogh, een volkse, Amsterdamse (en een Zwitserse, mondaine) galeriehouder, een Belgische acteur/scenarist/toneelschrijver… en zijn volwassen zoon Felix met elkaar te maken? Dat lees je in 'Wij zijn niet geïnteresseerd in nieuwe Van Goghs - Het bizarre verhaal van een verzwegen collectie' door Geert Vermeulen. "Een rijk boek" volgens recensent Walter Lotens, "ik hoop dat de experten van het Van Gogh Museum dat ook zullen vinden".

Lees verder

"Europeanen moeten zich vooral zorgen maken over hoe zich bevrijden van Amerikaanse voogdij"

Duitsland heeft aangekondigd dat het Leopard-tanks naar Oekraïne zal sturen. Dit ondanks eerdere uitspraken van bondskanselier Olaf Scholz. Hij zei dat het sturen van tanks, zowel Duitsland als haar NAVO-partners in de oorlog sleurt. CTXT interviewt Oskar Lafontaine, voormalige Duitse minister van Financiën, ex voorzitter van SPD en oprichter van de linkse partij Die Linke, over de rol van Duitsland en Europa in de oorlog in Oekraïne.

Lees verder

Roger Waters tot VN-Veiligheidsraad: "Stem in met een staakt-het-vuren in Oekraïne! Vandaag!"

De Britse rockmuzikant Roger Waters, stichtend lid van Pink Floyd en auteur van de meeste van hun composities, werd door Rusland uitgenodigd om het woord te richten tot de vergadering van de VN-Veiligheidsraad van woensdag 8 februari. Dit is de volledige vertaling van zijn toespraak.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Van Soedan naar België: Salam

De beste verhalen komen uit je hart. Als je over je eigen ervaring schrijft komt het er vanzelf uit zoals water naar de rivier vloeit. Daarom schrijf ik over mijn tocht naar België, hoe ik mijn land, mijn familie, vrienden en roots moest verlaten.

Lees verder

Karin Verelst (VUB) klaagt Leuvense behandeling uit huis gezette vrouw aan

Tijdens een debat over het Leuvense armoedebeleid heeft Karin Verelst op vrijdag 3 februari in Het Groot Ongelijk scherpe kritiek geuit op de manier waarop Leuven een (inmiddels overleden) vrouw behandeld heeft, die wegens een onbewoonbaarverklaring uit haar pand gezet werd. Verelst is een wetenschapsfilosofe die onder meer verbonden is aan het Centrum Leo Apostel en de rechtsfaculteit van VUB. Dit is de letterlijke weergave van wat ze me vertelde.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium