Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Media negeren behandeling Julian Assange en Chelsea Manning tot eigen schade en schande

Politieke dissidenten in China, Rusland, Saoedi-Arabië, Turkije riskeren levenslange straffen (of erger). In de westerse vrije pers ijvert men voor hun vrijlating, terecht. Vrijheid van meningsuiting is immers een onwrikbaar principe, wie ook de daders mogen zijn. Zo lijkt het toch, tot je de behandeling van Julian Assange door Groot-Brittannië en Chelsea Manning door de VS en de onbestaande berichtgeving daarover nader gaat bekijken. Deze selectieve verwaarlozing zal zich tegen de media keren.

Lees verder

Ontspoord politiegeweld in Griekenland

De Griekse regering van Conservatief eerste minister Mitsotakis voert de repressie door de politie op. Buitenproportioneel politieoptreden en intimidatie zonder aanleiding, niets nieuw voor Griekenland, gaat nu samen met versnelde privatisering van overheidsdiensten en de plundering van sociale voorzieningen. Een verslag ter plaatse van Remco van der Meer, student politieke filosofie vanuit Athene.

Lees verder

Davos: FIAN klaagt de groeiende macht van multinationals aan

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos die vandaag van start gaat, vormt een symbool voor de invloed die de elite uitoefent op onze beleidsmakers en de samenleving om hun privébelangen veilig te stellen. De groeiende greep van de privésector op democratische ruimtes beperkt zich echter geenszins tot deze ene week per jaar in Davos, maar is alomtegenwoordig in onze samenlevingen.

Lees verder

Rechtsmisbruik van FEBIAC tegen Extinction Rebellion

Op zaterdag 18 januari 2020 organiseerde Extinction Rebellion Belgium een actie van massale burgerlijke ongehoorzaamheid op het Autosalon 2020, "Leugensalon", om de impact van de auto-industrie op de verergering van de klimaat- en milieucrisis te hekelen. De automobielsector blijft XR verder viseren en intimideren.

Lees verder

Wie overleeft de digitalisering?

Iedereen heeft het over digitalisering, maar waar hebben we het dan over? De komst van PC en smartphone, de ontwikkeling...

Lees verder

Jayro Bustamante: 'La Llorona' toont de terugkeer van het onderdrukte

Nadat de Guatemalteekse cineast Jayro Bustamante eerder de discriminatie van indianen ('Ixcanul') en homo's ('Temblores') fileerde, richt hij nu met zijn politieke horrorfilm 'La Llorona' zijn pijlen op een verdrongen stuk geschiedenis: de burgeroorlog en genocide tijdens de jaren 80. De genadeloze dictator generaal Efraín Ríos Montt komt in beeld maar het is de 'huilende vrouw', een Latijns-Amerikaanse legende, die als spilfiguur helpt om het verleden te (her)ontdekken in deze ijzersterke magisch-realistische film. Horror brengt het verdrongene terug boven water. Want dat is volgens Bustamante nodig: “Mensen leven in ontkenning, ze negeren wat er gebeurd is.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

BBTK staakt 22/1 bij Levenslust tegen ontslag vakbondsafgevaardigden

Uit protest tegen het ontslag van drie personen, waaronder twee van haar vakbondsafgevaardigden, heeft de socialistische bediendenvakbond BBTK voor 22 januari een 24 urenstaking uitgeroepen in de vzw Levenslust Lennik. Het ACV steunt volgens BBTK-secretaris Johan Dumortier de staking.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium