Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Niet alleen Twitter, maar ook de publieke opinie is vanaf vandaag in handen van Elon Musk

Tesla topman Elon Musk bracht op 25 april een bod uit van 44 miljard dollar om Twitter te kopen, daarmee kondigen velen de ondergang van het sociale netwerk aan. Het lijkt me sterk dat een platform dat nu al het imago heeft van het hellegat van het internet te zijn nog meer achteruit kan gaan, maar het publieke debat lijkt wel meer en meer in handen van enkelingen te vallen en dat betekent niets goeds.

Lees verder

Chomsky: onze prioriteit moet redden Oekraïense levens zijn, niet straffen van Rusland

In dit interview met C.J Polychroniou, journalist bij Truthout, gaat Noam Chomsky dieper in op de recente ontwikkelingen in Oekraïne. Hij benadrukt dat we voorrang moeten geven aan het redden van mensenlevens - niet aan het straffen van Rusland - bij het bepalen van de volgende stappen.

Lees verder

Voormalig NAVO-expert klaagt dubbele moraal over oorlogen - de onze vs de hunne - aan (3)

In een derde van drie artikels over de oorlog van Rusland in Oekraïne staat voormalig NAVO-expert Jacques Baud stil bij de dubbele moraal van het westen, wanneer het gaat over oorlog en oorlogsmisdaden. "Hebben wij geprobeerd "het Amerikaanse volk te doen lijden" omdat het tegen ons loog nog vóór de oorlog in Irak begon? Hebben we één enkele sanctie getroffen tegen de landen, bedrijven of politici die wapens leveren aan de oorlog in Jemen, dat volgens de VN wordt beschouwd als de “ergste humanitaire ramp ter wereld?”

Lees verder

Carl Devos fileert democratie in zeven quotes

In samenwerking met het Vredescentrum vindt er in de Permeke bibliotheek in Antwerpen een lezingenreeks plaats met als thema ‘De toekomst van de democratie / de democratie van de toekomst?’. Op 21 april trachtte Carl Devos, Belgisch politicoloog verbonden aan de Universiteit Gent, tijdens zijn lezing ‘Democratie: de macht van de massa?’ de werking van onze democratie in een notendop uit te leggen.

Lees verder

‘The Northman’ van Robert Eggers: Ondergangsverhaal vol verwoestende woede

‘The Lighthouse’ regisseur Robert Eggers voert ons met zijn Viking-Hamlet epos ‘The Northman’ onverschrokken van een blockbuster-met-filmsterren naar experimentele cinema. Een ondergangsverhaal geïnspireerd door antieke Noorse mythologie dat actueel aanvoelt doordat het ons onderdompelt in een wereld die door zijn toxische gewelddadigheid en waanzinnige oorlogslogica regelrecht afstevent op zijn ondergang.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gent stuurt 'recht op protest' met kluitje in het riet

Vandaag boog de Gentse gemeenteraad zich over het burgerinitiatief van vakbonden en een dertigtal middenveldorganisaties. Het initiatief vroeg een verandering van de politieverordening omdat die volgens de initiatiefnemers belemmeringen bevatte op het betogingsrecht (het ‘recht op vergaderen’).

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium