Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat Thatcher voor Groot-Brittannië was, is Macron voor Frankrijk

Waarom er in Frankrijk zoveel meer op het spel staat dan een pensioenhervorming.

Lees verder

Voor de mensenrechten was 2019 een routineus jaar in Colombia

Terwijl alle media-aandacht andermaal focuste op de recente gebeurtenissen in Venezuela bleven recente rapporten over de toestand van de mensenrechten in buurland Colombia volledig onder de mediaradar. Ook de reeds maandenlange protestacties van de bevolking blijven een non-item.

Lees verder

Guantanamo bestaat achttien jaar

Elk jaar schrijf ik een stukje over Guantanamo en organiseer ik een kleine manifestatie voor de Amerikaanse ambassade in Brussel. Niet omdat ik denk dat een opiniestuk of een mini-manifestatie iets zal veranderen, maar om eraan te herinneren dat Guantanamo anno 2020 nog steeds bestaat. Om onze onverschilligheid voor het onaanvaardbare te verstoren. En om te zeggen dat het Guantanamo-syndroom zich steeds verder verspreidt over de hele wereld.

Lees verder

Grassen rukken op rond Mount Everest: gevolgen gevreesd voor watervoorziening van 1,4 mld mensen

Rond de Mount Everest en in de rest van de Himalaya rukken grassen op naarmate het ijs zich terugtrekt. Wetenschappers vrezen gevolgen voor de watervoorziening van 1,4 miljard mensen.

Lees verder

Sluiting van steenkoolcentrales redde al tienduizenden levens in VS

De sluiting van steenkoolcentrales tussen 2005 en 2016 redde 26.610 levens. Volgens een studie in Nature had ze ook een meetbare invloed op de landbouwproductie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Overvloed en onbehagen: hoe groot is de kloof tussen welvaart en welzijn?

Het gaat wat beter met onze economie, maar hoe gaat het met ons? Volgens sommigen staat onze samenleving er niet zo goed voor en is ze zelfs zo goed als onleefbaar geworden. Misschien moeten we het over een andere boeg gooien en naar een leefbare samenleving streven, waarin welzijn meer aandacht krijgt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium