Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vlaamse Regering zet voortbestaan van 150 verenigingen op losse schroeven

Op de website van het Vlaams parlement verscheen vrijdag 22 november een voorstel van decreet waarmee het decreet op het sociaal-cultureel volwassenenwerk in sneltreinvaart grondig en fundamenteel wordt aangepast. De Federatie, sectorfederatie van onder meer sociaal-cultureel volwassenenwerk (www.defederatie.org), waarschuwt het parlement voor het juridisch moeras waarin ze 150 verenigingen en hun honderdduizenden vrijwilligers duwt.

Lees verder

Subsidies voor etnisch-culturele organisaties: identitair of complementair?

Het Vlaams regeerakkoord stelde onomwonden dat “verenigingen” die zich enkel op hun etnisch-cultureel profiel terugplooien en uitdrukkelijk segregatie bevorderen, niet meer aan de ondertussen beruchte “subsidieslurf” van de Vlaamse cultuurminister mogen lurken. Sic.

Lees verder

Klimaatrechtvaardigheid volgens Naomi Klein

‘De Green New deal is geen ad-hocaanpak waarbij een waterpistool op een laaiend vuur wordt gericht, zoals we in het verleden zo vaak hebben gezien, maar een allesomvattend holistisch plan om het vuur werkelijk te blussen.’ (Naomi Klein) De New Dealaanpak is volgens de Canadees-Amerikaanse activiste een grote update van het maatschappelijke besturingssysteem, een plan om de mouwen op te stropen en de klus daadwerkelijk te klaren.

Lees verder

Wouter Beke amputeert steunpunt Mens en Samenleving: werknemers voeren actie dinsdag 26 november

SAM, het steunpunt Mens en Samenleving, weet sinds 13 november 2019 dat de Vlaamse minister van Welzijn, Gezin Volksgezondheid en Armoedebestrijding, Wouter Beke, 1 miljoen euro wil besparen op de subsidies aan het steunpunt. Het gaat om niet minder dan 27% van het budget van SAM. Deze drastische ingreep wordt al gedaan vanaf januari 2020, zonder enige vorm van voorafgaand overleg.

Lees verder

De besparingstrein, hij dendert voort

Minister van Cultuur Jambon zet het mes in de subsidiëring van de cultuursector. En ook Vormingplus moet 6 procent inleveren. Dat valt nog mee, denkt u misschien. Hola. Het is niet de eerste keer. In 2010 moest Vormingplus 33 procent inleveren. In 2015 nog eens 5.9 procent. De subsidie wordt bovendien maar gedeeltelijk geïndexeerd. En daar komt nu nog eens 6 procent bovenop. Dat tikt aardig aan.

Lees verder

Amnesty International Schrijfmarathon 2019: Wereldwijd in de pen voor jongeren in nood

Amnesty International trapt op zaterdag 30 november de jaarlijkse Schrijfmarathon in gang. ’s Werelds grootste mensenrechtencampagne loopt tot en met 31 december. Dit jaar ligt de focus op jongeren wiens mensenrechten geschonden worden. Via de Schrijfmarathon wil Amnesty International dit onrecht stoppen.

Lees verder

Bond Beter Leefmilieu aan Uber: ‘Als taxibedrijf naar Vlaanderen komt, mag het geen extra vervuiling veroorzaken’

In januari gaat het nieuwe Vlaamse taxidecreet in. Dat maakt het mogelijk voor Uber, dat in ons land voorlopig enkel actief is in Brussel, om zijn activiteiten uit te breiden naar Vlaanderen. Bond Beter Leefmilieu waarschuwt Uber: als het bedrijf ook in Vlaanderen ritten gaat aanbieden, moet het ervoor zorgen dat die niet voor extra CO2-uitstoot en luchtvervuiling zorgen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Geen subsidies meer voor Bokrijk!

[caption id="attachment_148675" align="alignnone" width="450"] Kartoen Gier[/caption]

Lees verder

Week van de Brusselse Thuislozenzorg 2019: focus op de kinderen

De laatste telling van la Strada 1, uitgevoerd in de nacht van 5 november 2018, leidt tot een onrustwekkende vaststelling: van de 4.187 dak- en thuislozen zijn er meer dan 600 (14,6%) jonger dan achttien die geen woning hebben of in een ongeschikte woning verblijven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium