Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Miljoenen doden onnodig gestorven door COVID

The Lancet heeft een vernietigend rapport geschreven over de aanpak van de Covidcrisis. Regeringen, maar ook de Wereldgezondheidsorganisatie hebben zwaar geblunderd. Miljoenen doden hadden kunnen vermeden worden door sneller en doeltreffender op te treden.

Lees verder

“Haast niets in de pers over Russische inval in Oekraïne is te vertrouwen”

Een oorlog wordt niet enkel uitgevochten met tanks, raketten en bombardementen. Elke oorlog is ook een propagandaoorlog en dat is in het conflict in Oekraïne niet anders. Johan Depoortere stelt vast dat pogingen tot een onderhandelde oplossing reeds in april werden afgeblokt door de VS en de EU. Over die doelbewust gesaboteerde kans hoor je niets in de mainstream media.

Lees verder

BEKIJK: Michel Collon praat met DeWereldMorgen.be over het belang van tegensprekelijke debatten

Aanleiding voor dit gesprek is een artikel in De Standaard dat stelt dat op het festival Manifiesta geen tegensprekelijke debatten mogelijk zijn over de oorlog in Oekraïne. Michel Collon daarover: "De Standaard heeft gelijk. Daarover moeten alle meningen aan bod komen, zodat de lezers zelf kunnen nadenken en oordelen. Alleen, ik stel vast dat De Standaard dat journalistiek principe nooit toepast. Niet alleen over de oorlog in Oekraïne."

Lees verder

Mattias Desmet: messias tegen de wetenschap, evangelist voor extreemrechts?

Als een professor klinische psychologie niet alleen zijn eigen onheilsprofetie verpakt als maatschappijkritiek maar zich daarbij ook nog eens voor de kar laat spannen van complotdenkers en extreemrechts, is het probleem groter dan enkel een gebrek aan academische integriteit. En is het probleem groter dan een gebrek aan openheid en kritische geest. Eva Vanhoorne reageert op een opinie van Ignaas Devisch, die schreef over het optreden van Mattias Desmet bij Alex Jones.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

PRENTJE VAN 2 KINDEREN & 1 FIETS & 1 RUIMTETUIGJE OM TE VLUCHTEN

PRENTJE VAN 2 KINDEREN & 1 FIETS & 1 RUIMTETUIGJE OM TE VLUCHTEN Liefs uit De Pinte, de bloemengemeente nabij Gent Koen Vlerick

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium