Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Jambon en de cultuursector: het verhaal van de landing op koud beton

Diepe zucht voor wie het niet graag ziet, maar ik ben er weer om de dieperik in te duiken en...

Lees verder

Britse media blijven Corbyn en Labour negatief voorstellen tijdens verkiezingscampagne

Uit een vergelijkend onderzoek over de periode 7-13 november, de eerste week van de verkiezingscampagne, door de Britse Loughborough University blijkt dat de Britse media ook tijdens de campagne overwegend negatief blijven berichten over Jeremy Corbyn en Labour en overwegend positief over Boris Johnson en de Conservatieven.

Lees verder

#DitIsOnsPubliek: publiek ondersteunt kunstenaars in strijd tegen besparingsregering

In culturele centra verspreid over heel Vlaanderen nodigen theatermakers na de voorstelling het publiek uit op het podium. Zo krijgt ook het publiek de kans om het signaal te geven dat ze het niet eens zijn met de forse besparingen van cultuurminister Jambon. Het leverde deze mooie beelden op. 

Lees verder

19 november is World Toilet Day, ook voor onze buschauffeurs

Elk jaar op 19 november herinnert World Toilet Day, een VN-initiatief, op sanitaire wantoestanden in de wereld. Meer dan 673 miljoen mensen leven nog steeds zonder minimale toiletinfrastructuur. Dichter bij huis wijst de Belgische Transportarbeidersbond BTB van de ABVV op het schrijnende gebrek aan toiletten voor bus- en tramchauffeurs en de medische gevolgen die dat voor hen heeft.

Lees verder

Waarom het onderwijs solidair moet zijn met het verzet bij de openbare omroep en de cultuursector

De N-VA zet in op besparingen en het versterken van de Vlaamse identiteit. Het is natuurlijk niet nieuw dat men...

Lees verder

Allemaal SAM-en voor structureel sociaal werk

SAM, steunpunt Mens en Samenleving, verliest 27 procent van zijn subsidies. Een beslissing van de nieuwe Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke. Meer dan honderd docenten en lectoren sociaal werk reageren boos op Sociaal.Net: “Deze besparing is compleet onverantwoord.”

Lees verder

Ladj Ly: “'Les Misérables' is een alarmkreet”

“'Les Misérables' is een universele film", benadrukte de Franse filmmaker van Malinese afkomst Ladj Ly tijdens een interview in Brussel, “de condities die in Parijs leiden tot een explosieve situatie vind je ook elders. Armoede blijft gelijk en overal creëert men getto's voor armen.” Vanuit zijn eigen ervaring in de Parijse banlieues gaf Ly een hedendaagse invulling aan Victor Hugo's roman. Resultaat is een mokerslag van een film die Cannes veroverde, indruk maakte als openingsfilm van Film Fest Gent en nu klaar is voor een hopelijk lange bioscoopcarrière.

Lees verder

Wij zijn ook Vlamingen

Ik ben geen woordkunstenaar, verwacht dus geen spitant opiniestuk. Ik ben geen cijferanalist, hoop niet op een logisch opgebouwde ontleding...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Klimaat & Migratie - mensen uit de wereld aan het woord

Climaxi vzw heeft een boek uit: ‘Klimaat en Migratie - mensen uit de wereld aan het woord.’ We interviewden 22 mensen die op een andere plek in de wereld geboren en opgegroeid zijn of die er lange tijd geleefd en gewerkt hebben. Van elk van hen maakten we een mooi portret. De publicatie is een boekje geworden met verhalen over klimaatverandering in de hele wereld.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium