Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Seksueel geweld KU Leuven: "Media houden geen rekening met wensen van slachtoffer"

  Beste lezer,   Ik heb getwijfeld om deze brief te schrijven vanwege de mediatisering van het dossier KU Leuven...

Lees verder

God save the king, maar wie redt de gewone Brit?

Het brandt in het Verenigd Koninkrijk. Tegen de achtergrond van een ongeziene koopkrachtcrisis, willen Britse werknemers met stakingsacties in talloze sectoren voor eens en altijd komaf maken met stagnerende lonen en kille besparingen. Vakbondsleider Mick Lynch: ‘De regering geloofde dat er geen solidariteit tussen werknemers bestaat. Ze heeft zich vergist.’

Lees verder

Annie Ernaux: vrouw, Nobelprijswinnaar en antizioniste

Gefeliciteerd! Een vrouw, afkomstig uit de arbeidersklasse, een schrijfster met een aangrijpend verhaal dat niemand onverschillig laat. Bovendien, begiftigd met een grote passie en een anti-zionistische politieke positie, heeft ze zonder pardon de Nobelprijs voor de Literatuur 2022 verdiend.

Lees verder

Actie tegen hardnekkig en bekrompen sadisme: de VS-blokkade tegen Cuba

120 actievoerders voerden woensdag 26 oktober actie aan het Centraal Station in Brussel om de VS-blokkade tegen Cuba aan te klagen. De actie werd ondersteund door diverse organisaties. Naast mensen van de beweging Cuba-solidariteit namen ook twee vakbondsleiders het woord.

Lees verder

De Good Food Good Farming-beweging roept vandaag in Brussel op voor pesticide-vrije landbouw

  De EU actualiseert haar verordening over duurzaam gebruik van pesticiden (SUR). Het voorstel van de commissie bevat slechts kleine...

Lees verder

Appelsap van 150 jaar oude boomgaard in Zwijndrecht vervuild met PFAS

Vers geperst appelsap uit een 150 jaar oude boomgaard in Zwijndrecht bevat ernstige sporen van PFAS, blijkt uit een analyse door de Universiteit van Antwerpen.

Lees verder

Britse premier Sunak herstelt verbod op fracking

De nieuwe Britse premier Rishi Sunak draait een beslissing van zijn voorganger Liz Truss terug: fracking blijft verboden in Groot-Brittannië. Milieuverenigingen zijn blij, en hopen op een meer milieuvriendelijke koers onder Sunak.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Boeiende excursie in Catalaans labyrint

Sarah De Vlam is een Gentse historica die verhuisde naar de Spaanse, Catalaanse Pyreneeën. Van daaruit vertelt ze het complexe verhaal van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium