Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Tot vijf miljard mensen komen om van de honger na grootschalige kernoorlog

De impact van een kernoorlog zou rampzalig zijn voor de landbouw en de globale voedselvoorziening. Nieuwe simulaties voorspellen dat, afhankelijk van de grootte van het conflict, miljarden mensen zouden kunnen omkomen van de honger.

Lees verder

Chicago aan de Schelde

Filosoof, dichter en activist Lieven De Cauter fileert het discours van de burgemeester van Antwerpen over het drugsprobleem in zijn stad en herleidt het tot zijn ware dimensie. "Het is altijd iemand anders zijn schuld. Hijzelf blijft volharden in de boosheid."

Lees verder

Noam Chomsky: dit is de brute realiteit van de ‘speciale relatie’ VS-Groot Brittannië

In een exclusief artikel voor de progressieve website Declassified UK stelt ‘s werelds meest gezaghebbende publieke intellectueel dat de overdracht van de imperialistische macht over de wereld door Groot-Brittannië aan de VS aan de basis ligt van de fanatieke vervolging van Julian Assange door de Britten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

15 augustus: een feestdag voor Moeder Aarde? 

15 augustus, in de Antwerpse regio viert men moederdag. Een dag om je moeder in de  bloemetjes te zetten, te danken voor alles wat je van haar kreeg. Misschien is het tijd om  ook moeder natuur zo te bedanken en te eren. Velen van ons beseffen meer en meer de waarde van ‘moeder natuur’, het nut van elke boom in deze opwarmende wereld, het nut van wat de natuur ons elke dag brengt. En mensen willen daardoor ook de rechten van de natuur verdedigen. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium