Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Extreemrechts aan de macht in Italië: hoe gevaarlijk is Giorgia Meloni?

De kans is groot dat na Hongarije Italië binnenkort ook een extreemrechtse regering krijgt. Hoe is het zover kunnen komen, wat zijn de mogelijke gevolgen daarvan en wat kan ertegen gebeuren? Uitleg door Marc Vandepitte.

Lees verder

BEKIJK: "Geschiedenis, essentieel om oorzaken van Russische invasie van Oekraïne te begrijpen"

Belgisch-Canadees historicus Jacques Pauwels gaat in gesprek met Lode Vanoost. "De Eerste Wereldoorlog is in feite nooit gestopt. Hij is gewoon doorgegaan in de rest van de wereld. Zoals met alle oorlogen is zorg voor de slachtoffers in Oekraïne de laatste zorg van de oorlogsstokers, de wapendealers en de elite. Eeuwige oorlog is hun levensader."

Lees verder

"Verhoog steun aan verhuurders in ruil voor meer woningkwaliteit en een plafonnering van de huurprijzen"

Zowel de energie- als de huurprijzen gingen de voorbije maanden door het dak en aan die ongeziene prijsstijgingen lijkt maar geen einde te komen. Dat is een financiële wurggreep voor duizenden gezinnen. Aan de vooravond van de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering doet het Vlaams Netwerk tegen Armoede een concreet voorstel om de prijsspiraal voor huur en energie te doorbreken.

Lees verder

Definitieve sluiting Doel 3 luidt nieuwe fase in energietransitie in

Op vrijdag 23 september wordt Doel 3 als eerste van zeven Belgische kernreactoren onvermijdelijk en definitief stilgelegd. Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en Canopea grijpen dit moment aan om te pleiten voor meer sereniteit in het energiedebat en roepen alle overheden op om eindelijk meer vaart te maken met energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en flexibiliteit in het energiesysteem.

Lees verder

Kom op tegen Kanker en Bond Beter Leefmilieu vragen verbod op glyfosaat

Een studie van het Vlaams Instituut voor Technologisch onderzoek (Vito) in enkele Vlaamse gemeenten vond opvallend hoge waardes aan vervuilende stoffen, waaronder glyfosaat, in de bloed- en urinestalen van kinderen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

7 op de 10 zorg- en welzijnsorganisaties moeten dienstverlening afbouwen

7 op de 10 zorg- en welzijnsorganisaties in Vlaanderen zullen binnenkort hun dienstverlening afbouwen omdat ook zij steeds meer de crisis voelen. Dat zal zware gevolgen hebben voor de honderdduizenden gebruikers die beroep doen op deze organisaties.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium