Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Haïtianen sterven aan internationaal georganiseerde onderdrukking, niet door aardbevingen of orkanen

Het dodental na de aardbeving in Haïti klimt reeds boven 2.000, terwijl de schade van orkaan Grace nauwelijks afzonderlijk kan worden afgemeten. Toch zijn dit niet de echte oorzaken van de ellende. De echte oorzaak van het hoge dodental is onderontwikkeling, op zijn beurt het gevolg van politieke repressie door een kleine elite die doet wat ze doet, omdat ze de facto internationaal gesteund wordt. Dat is het echte Haïtiaanse drama.

Lees verder

Berlijn haalt 359.000 handtekeningen voor referendum over onteigening grote immobiliënbedrijven

Op 26 september 2021 organiseert Berlijn een referendum voor de onteigening van de grote privé-vastgoedbedrijven die op haar grondgebied meer dan 3.000 woningen bezitten. Een inspirerend voorbeeld voor andere steden, meent Action Logement Bruxelles: “Het is van uitzonderlijk belang om deze strijd van de Berlijners te steunen en overal bekend te maken!”

Lees verder

Foodsavers ziet vraag naar voedselhulp op één jaar tijd stijgen met 27%

Vorig jaar zagen de 11 sociale distributieplatformen van Foodsavers de vraag naar voedselhulp met maar liefst 27% toenemen. In totaal deden in 2020 112.500 mensen in armoede beroep op Foodsavers, het jaar voordien waren dat er nog 88.700. Zo kwam 1.750 ton aan voedseloverschotten (+34% ten opzichte van 2019) terecht bij wie het echt nodig had. “De vraag om voedselhulp neemt toe,” zegt Caroo Torfs, projectmedewerker Foodsavers bij HERW!N. “En we zien dat niet snel keren. De 2,8 miljoen euro aan extra middelen die voor de komende 4 jaar worden toegekend door de Vlaamse overheid in het kader van het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’ zijn dan ook “meer dan welkom.”

Lees verder

Complete chaos in Haïti na zware aardbeving én tropische storm op vier dagen tijd

De dodentol in de Caribische eilandnatie blijft oplopen na de zware aardbeving van afgelopen zaterdag. Bovendien raasde de tropische storm Grace dinsdag over het getroffen gebied, wat de hulpverlening ernstig bemoeilijkt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

'Ruim 4 weken na de watersnoodramp: nog steeds gebieden die geen hulp krijgen'

  16/08/2021 Geachte ministers, Geachte parlementsleden, Beste journalisten, We zijn nu ruim 4 weken verder, 4 weken verder na de enorme watersnoodramp die zich heeft afgespeeld in de oostelijke kant van België in juli 2021....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium