Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Curator van mijn digitale ruimte in een dystopische realiteit

Juliette Mourad pent haar mijmeringen neer over de impact van de lockdown op het leven in de stad en op haar persoonlijk leven. Ze observeert een dystopische realiteit.

Lees verder

Het tweede leven van een meer – over waterchoreografieën

In 2015 gingen vele artikels viraal die de verdwijning van het Poopomeer in Bolivia aankondigden. Tegen de achtergrond van een apocalyptisch beeld van een gebroken land, verdween dit meer gestaag voor de ogen van een zowel menselijk als niet-menselijk publiek.

Lees verder

Zeven covid-lessen voor een zieke planeet

In zijn tweedelig boek 'Planète malade – 7 leçons du Covid' (Zieke planeet, zeven lessen van Covid) brengt Michel Collon, bezieler van de website Investig'Action, zijn analyse van wat er is misgelopen met de westerse aanpak van de coronapandemie en wat wij daar uit kunnen leren. Een zeer grondige en gedetailleerde analyse van wat is en van wat had kunnen zijn. “Het hele systeem moet anders.”

Lees verder

Atheïst tussen kruis en kalebas

‘God zij met ons Suriname’ is een uitstekend boek geworden waarvoor de sociologiestudent Herman Vuijsje die hij in 1969 was, vijftig jaar later naar Suriname is teruggekeerd om een veel rijker, genuanceerder en evoluerend beeld te kunnen geven van die moeilijk te ontcijferen religieuze puzzel die Suriname voor vele buitenstaanders blijft.

Lees verder

Een veroordeling van Julian Assange brengt vrije nieuwsgaring in gevaar

Op 4 januari 2021 zal een Britse rechter oordelen of Julian Assange moet uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten. Tegen...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Jos Hermans (96) eerste Vlaming die coronavaccin van Pfizer kreeg

Lees verder

Hotel Selien heeft haar deuren gesloten

De toeristische trekpleister van West-Iran is de idyllische regio Hewraman. Het gebied staat wereldwijd bekend om de adembenemende bergformaties, de rivier Sirwan, de vele bronnen, de slingerweggetjes met om elke hoek een nieuw uitzicht, en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium