Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Daar is de pandemie weer in ons land: hoe ernstig is het en hoe zijn we hierin verzeild geraakt?

  Maandag werden er 1.970 nieuwe positieve gevallen geteld in ons land. In de week van 15 tot 21 september...

Lees verder

Er zijn niet alleen bosbranden in Californië: heel Amerika staat in brand

De enorme bosbranden in Californië krijgen veel media-aandacht. Maar we vergeten ondertussen dat ook Zuid-Amerika met veel meer bosbranden kampt dan normaal, schrijft de Spaanse bosbrandexpert Víctor Resco de Dios*.

Lees verder

Straatbomen in acuut gevaar: 8 verenigingen stappen naar Grondwettelijk Hof

Heel wat bomen op het openbaar domein dreigen te verdwijnen. Dat heeft alles te maken met een geplande aanpassing van het Burgerlijk Wetboek. Bond Beter Leefmilieu, BOS+, Centrum Duurzaam Groen vzw, Natuurpunt, Vereniging voor Openbaar Groen, vzw Voetgangersbeweging/Infopunt Publieke Ruimte, vzw Trage Wegen en WWF stappen samen naar het Grondwettelijk Hof om de wetswijziging aan te vechten - en de straatbomen te redden.

Lees verder

De recepten van Vivaldi komen uit de Zweedse kookpot

“Ja, mijnheer Bouchez. Zeker, mijnheer Bouchez.” De Vivaldi-regering staat nauwelijks in de startblokken, of daar valt de eerste hakbijl al: er komt, op vraag van de liberalen, géén miljonairstaks. “Dit is gewoon Zweeds bis”, zegt PVDA-fractieleider Raoul Hedebouw, die een “forse, linkse oppositie” belooft.

Lees verder

De Nijl is geen zekerheid meer: Egypte bereidt boeren voor op waterschaarste

Nu de watervoorziening door de Nijl steeds minder zeker is, voert de Egyptische regering de druk op boeren op om over te schakelen naar waterbesparende druppel- en sprinklerirrigatie. Maar de reacties zijn gemengd.

Lees verder

Overstromingen maken ellende voor Sahel compleet

Verwoestende overstromingen treffen minstens 700.000 mensen in de Afrikaanse Sahel, een regio die al zwaar te lijden had onder aanhoudend conflict. Het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties zet meer middelen in om gezinnen te helpen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Is ook Jan Jambon een held?

ABVV, ACV en ACLVB publiceren vandaag een advertentie gericht aan de regering Jambon. Die spreekt maandag de septemberverklaring uit, de traditionele toespraak waarin de Vlaamse Regering haar prioriteiten voor de komende periode aangeeft. De drie bonden vragen in de advertentie specifiek aandacht en waardering voor werknemers. “De helden van vandaag mogen niet de slachtoffers van morgen worden.”

Lees verder

Climaxi vzw organiseert 26 en 27 september actieweekend voor het klimaat

  In het weekend van 26 en 27 september voert Climaxi vzw actie in Antwerpen, Leuven, Zuid-Oost-Vlaanderen en Oostende. [caption id="attachment_172427" align="alignleft" width="200"] Bron: Climaxi vzw[/caption] Antwerpen In Antwerpen wordt een fietstocht in de haven...

Lees verder

11.11.11: ‘Internationale solidariteit is meer dan ooit nodig'

  Internationale solidariteit is meer dan ooit nodig. Tot deze conclusie komt 11.11.11 in haar jaarrapport ontwikkelingssamenwerking in 2019. Ontwikkelingssamenwerking is en blijft voor 11.11.11 een instrument om beleidsmakers aan te zetten meer te doen...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium