Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Even viel een links geluid te horen over de vergrijzing en toen gebeurde dit

Vergeet alles wat u de afgelopen decennia hoorde over de vergrijzing. Het was niet meer dan een ideologisch offensief van werkgevers die geen zin hadden om pensioenen te betalen. In het boek van Patrick Deboosere worden al die vastgeroeste ideeën vakkundig doorprikt. Heel even doorbrak hij met dat boek het cordon rond linkse ideeën en analyses. De toorn van rechts was navenant.

Lees verder

"Geef de thuistaal een plaats op de school en het kind heeft een beter leervermogen"

Waar de erkenning van de thuistaal een boost kan geven aan het zelfvertrouwen en welbevinden van het kind, wordt het gezien als een bedreiging van de Nederlandse taal. Nadia Saouti, gemeenteraadslid van Groen in Mortsel, hoopt dat haar persoonlijke ervaring misschien iets kan bijdragen aan het debat. Voor haar maakt het pijnlijk duidelijk dat thuistaal een plaats hoort te krijgen in het onderwijs.

Lees verder

Hirak-activisten in het Europees Parlement: ‘Geen sprake van eerlijk proces’

In het Europees Parlement werd een rapport voorgesteld over het verloop van het proces tegen de Riffijnse activisten die in april 2019 in Marokko tot lange straffen veroordeeld werden. Uit dat rapport blijkt dat van een eerlijk proces allerminst sprake was.

Lees verder

Lang leve de vergrijzing. Demograaf zet de puntjes op de i. Een fragment

‘De maximale levensduur van de mens is voorlopig 122 jaar, tot dit record gebroken wordt. De “normale levensduur” is, net...

Lees verder

Kinderrechten: België mag niet buigen voor Israëlische druk

Vrede vzw is verontwaardigd dat België zich door Israël onder druk laat zetten in de verdediging van kinderrechten.

Lees verder

“Wij schamen ons Belg te zijn”

De Belgische vertegenwoordiging in de Veiligheidsraad, tijdelijk voorzitter van de Raad, had de bekende Palestijnse ngo ‘Defense for Children International...

Lees verder

For Sama: ruwe en poëtische kroniek over leven in de Syrische oorlogsgruwel

For Sama is een aangrijpende kroniek van bewoners in Oost-Aleppo die proberen te overleven en dat zien als hun vorm van verzet.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Save the Children: 7 kinderen in Idlib omgekomen door de kou

7 kinderen – onder wie een baby van 7 maanden oud – zijn overleden als gevolg van de vrieskou en de slechte leefomstandigheden in Idlib, melden medewerkers van Save the Children ter plaatse. “Twee zusjes van 4 en 3 jaar oud zijn omgekomen toen de kachel in hun tent in de brand vloog. Hun zwangere moeder liep ernstige brandwonden op, maar overleefde de brand”, aldus Joelle Bassoul, zij coördineert de hulpactiviteiten in de regio.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium