Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

ABVV: "Wij eisen een sterke sociale zekerheid"

De socialistische vakbond ABVV/FGTB hield vandaag een nationale manifestatie voor een sterke sociale zekerheid. Met ongeveer 16.000 militanten en sympathisanten kleurden ze de Brusselse straten rood. 

Lees verder

Moussem Cities Algiers brengt utopieën van verzetshelden uit roaring 70ies

Yasmina Reggad is een kunstenares, geboren en getogen in Frankrijk en met Algerijnse roots. Ze brengt voor het festival Moussem Cities een uitzonderlijke performance over de roaring seventies in Algiers. Hoe Algiers het walhalla was van nieuwe Afrikaanse utopieën en de place to be voor activisten, zowel uit het Noorden als het Zuiden.

Lees verder

Patrice Toye: “'Muidhond' is een aanzet tot debat”

“Film moet voor mij een zekere urgentie hebben,” zegt cineaste Patice Toye, “ik kan geen drie jaar bezig zijn met entertainment.” In 'Muidhond', een adaptatie van Inge Schilperoords beklemmende en verontrustende roman, neemt ze ons mee op een trip door de geest van een pedofiele jongeman die verliefd wordt op zijn buurmeisje. Op integere en subtiele wijze peilt Toye naar de grenzen van ons empathisch vermogen en tracht ze te nuanceren waar doorgaans zwart-wit denken en demonisering overheersen. “Hopelijk zet ik mensen aan tot nadenken en kunnen we het debat over dit controversieel thema op gang trekken.”

Lees verder

"Dit systeem kan niet blijven functioneren"

Gisterenavond (27/1) blokkeerden activisten voor  klimaat en sociale rechtvaardigheid, gele hesjes, vakbondsleden, jonge en minder jonge mensen, de Club van Lotharingen. Voor hen is die club het symbool van de elite 'en de minachting voor lagere sociale klassen'.

Lees verder

Vrijheid voor Julian Assange: oproep aan de Belgische regering

Op 29 januari is het Assange Day, omdat binnenkort het proces over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in Engeland van start gaat. In Brussel zal die dag niet onopgemerkt voorbijgaan.

Lees verder

Activisten blokkeren bijeenkomst “European Business Summit” in Brussel

Sinds 17u maandagavond blokkeren meer dan 150 activisten van verschillende actiegroepen de bijeenkomst "Back from Davos" van de European Business Summit in hartje Brussel. Klimaatactivisten, Gele hesjes, studenten, feministen en vakbondsmilitanten slaan voor deze actie de handen in elkaar om de winsthonger van grote bedrijven aan te klagen. Voor de actievoerders is de “Davos-elite”, een kleine groep vermogenden die een grote verantwoordelijkheid draagt voor zowel de klimaatcrisis als de groeiende sociale ongelijkheid. De activisten willen met de actie ook de politici veroordelen die zich voor de kar van het grote geld laten spannen. 

Lees verder

24-uurstaking bij VRT

Naar aanleiding van het ontslag van CEO Paul Lambrechts, die verleden week om onduidelijke redenen ontslagen werd, riep VRT een 24-uur durende staking uit.

Lees verder

Ongelijkheid is oorzaak van protesten in Latijns-Amerika

De oorzaak van de vele protesten in Latijns-Amerika is de ongelijkheid. VN-topvrouw Alicia Bárcena waarschuwde op het World Economic Forum in Davos voor de groeiende middenklasse.

Lees verder

Chinese wapenhandel verovert tweede plaats op wereldranglijst

In een vandaag verschenen rapport zegt het Instituut voor Internationaal Vredesonderzoek in Stockholm (SIPRI) dat China vandaag de op een na grootste wapenproducent ter wereld is, achter de Verenigde Staten en vóór Rusland.

Lees verder

Statutaire ambten afschaffen? Spoorpersoneel is vaak net ‘onderbeschermd’

Op vijf jaar tijd werden in een bedrijf met meer dan 30.000 werknemers 623 ‘grove’ fouten vastgesteld. In 31 gevallen leidde dat tot een effectief ontslag. Thomas Roggeman, N-VA, vindt dat voldoende om van overbescherming van het spoorpersoneel te spreken en ziet een verband tussen deze ‘overbescherming’ en de statutaire benoeming. Maar dat klopt niet.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Assange Day: Lof der klokkenluiders

Op 29 januari is het Assange Day, omdat binnenkort het proces over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in Engeland van start gaat. In Brussel zal die dag niet onopgemerkt voorbijgaan. Als kick off, verschijnt...

Lees verder

Vele jongdementen verzeilen in financiële problemen

"Overheid moet mensen met jongdementie beter ondersteunen" (Zorgcirkels Jongdementie) Omdat heelwat mensen die lijden aan jongdementie hierdoor in financiële problemen verzeilen pleit Jan Vanwezer, directeur van het Leuvense woonzorgcentrum De Wingerd, namens Zorgcirkels Jongdementie voor...

Lees verder

Verlanglijstje N-VA een nachtmerrie voor het werkvolk

Kameraad Myriam Joos lijstte ,op basis van de economische krant DE TIJD, het NV-A verlanglijstje voor de volgende regering op. Zelf maakte ik bij elk onderwerp een bedenking. -Staatshervorming: Volledig confederalisme tegen 2024, splitsing van...

Lees verder

Hoe Rusland de lat voor een aanval op Iran hoog legt

De Iraanse tegenaanval toont de kwetsbaarheid van Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten, en kan enkel leiden tot hun vertrek. Terwijl Rusland Iran voorziet van middelen om zich tegen Amerikaanse agressie te verdedigen maakt het Pentagon...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium