Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Google, Facebook en andere Big Tech spenderen record lobbygeld om EU-beleid te manipuleren

Uit recent onderzoek van Corporate Europe Observatory en LobbyControl blijkt dat Big Tech-bedrijven een recordbedrag hebben uitgegeven om te lobbyen bij EU-instellingen. Ze spenderen jaarlijks bijna 100 miljoen euro aan lobbywerk. Ze overtreffen hiermee de lobby-uitgaven van andere sectoren als auto-, farma-, chemische-, olie- en financiele industrie. Deze enorme lobbybedragen zijn niet toevallig, maar komen net op een moment dat de EU discussieert over strengere regulering voor digitale industrie via de verdragen Digital Services Act (DSA) en de Digital Markets Act (DMA).

Lees verder

In memoriam: Mikis Theodorakis

  Mikis Theodorakis werd geboren op 29 juli 1925 op het Griekse eiland Chios, dat toen slechts iets meer dan...

Lees verder

Gevaren voor biodiversiteit in kaart gebracht: “Amfibieën grootste kans op uitsterven”

Nieuw onderzoek heeft de belangrijkste bedreigingen voor gewervelde landdieren in kaart gebracht. Amfibieën lopen het grootste risico om uit te sterven, en landbouw vormt wereldwijd het grootste gevaar voor de genoemde diersoorten.

Lees verder

Plastic ook gevaarlijk voor landdieren: “Te veel focus op vervuiling in de oceaan”

Onderzoek naar de impact van plasticvervuiling op ecosystemen is traditioneel te eenzijdig gericht op de oceaanwereld, aldus een nieuwe VN-studie. Nochtans blijkt dat land- en zoetwaterdieren ook kwetsbaar zijn voor het fenomeen.

Lees verder

Deze videoreportage toont impact van vervuilde rivier op lokale bewoners in Salvador

Salvadoraanse gezondheidsactivisten komen samen om gezondheidsproblemen door watervervuiling aan te kaarten. In deze korte reportage zie je hen aan het werk.

Lees verder

Ngo's blijven voortaan weg van debatten met fossiele sponsoring

Vijftien belangrijke Europese organisaties hebben aangekondigd dat ze niet langer uitnodigingen zullen accepteren om te spreken op media-evenementen, als die gesponsord zijn door fossiele brandstofbedrijven.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

80 kledingmerken ondertekenen nieuw veiligheidsakkoord

Grote merken als H&M, Inditex (Zara), C&A, PVH (Tommy Hilfiger, Calvin Klein), en Bestseller (Jack&Jones, Vero Moda) hebben het nieuwe Internationale Akkoord voor Veiligheid en Gezondheid in de Textiel- en Kledingindustrie ondertekend. Schone Kleren Campagne en achACT roepen alle andere kleding- en textielmerken met productie in Bangladesh op om hun voorbeeld onmiddellijk te volgen. Zo kan het werk in Bangladesh worden verdergezet en opgestart worden in andere productielanden. Het nieuwe akkoord treedt vandaag in werking.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium