Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

20 jaar geleden op 19 maart 2003 begon de illegale invasie van Irak

20 jaar geleden begon de illegale Anglo-Amerikaanse invasie van Irak, een gruwelijke bezetting die vergeten noch vergeven mag worden. Iedereen die deelnam aan deze invasie en bezetting moet ter verantwoording worden geroepen voor de miljoenen doden en voor vernietiging van de economische en sociale structuren van dit land, zijn historische verleden, zijn gezondheidszorg, zijn onderwijs... Dit is niet de mainstream pseudo-analyse van 'deze oorlog was een tragische vergissing', dit was een misdaad tegen de mensheid.

Lees verder

19 maart 2003: begin van een invasie die tot 20 jaar later een soeverein volk terroriseert

Terwijl een andere invasie dood en vernieling zaait in Oekraïne en de oorlogsmisdaden daar terecht worden aangeklaagd, blijven de westerse media blind voor een nog grotere, even misdadige invasie 20 jaar nadat ze begon, net als voor de oorlogsmisdaden die daar werden begaan. Waarom dat zo is, valt eenvoudig vast te stellen. De daders staan in Irak aan ‘onze’ kant. De schijnheilige selectieve verontwaardiging is verbijsterend.

Lees verder

Delhaize: personeel hecht geen geloof aan beloftes van directie

Sinds dinsdag 14 maart houdt het personeel van Delhaize 98 winkels gesloten na de aankondiging dat hun filiaal zou verzelfstandigd worden. Een sfeerverslag met foto’s en getuigenissen van personeel van twee zo’n ‘gesloten’ winkels.

Lees verder

ICC vaardigt arrestatiebevel uit tegen Vladimir Poetin wegens oorlogsmisdaden

Na één jaar wordt Poetin door het Internationaal Strafhof veroordeeld, maar Israël kan al tientallen jaren straffeloos zijn gang gaan. En wanneer zal het ICC een arrestatiebevel uitvaardigen tegen Obama wegens oorlogsmisdaden in Libië, Syrië en Jemen? Of tegen Bush voor de dood van meer dan een miljoen onschuldigen in Irak?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dood aan de demon?

  Dood aan de demon?   Laat er geen twijfel over bestaan dat Poetin verantwoordelijk is voor de oorlog in Oekraïne. De invasie die hij bevolen heeft, is verwerpelijk en illegaal. En de wreedheden en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium