Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Adil: jongensnaam afgeleid van het Arabische "Adl", wat "rechtvaardigheid" betekent

  Een jaar geleden werd Adil aangereden door een politieauto die de bedoeling had hem te arresteren, koste wat het...

Lees verder

Journalisten, uw stilzwijgen over Assange maakt uw 'verontwaardiging' over Navalny volledig ongeloofwaardig

Zondag 11 april 2021 is het twee jaar geleden dat Julian Assange uit de ambassade van Ecuador in Londen werd gesleurd. Tevens deze week 11 jaar terug maakte WikiLeaks de video over VS-oorlogsmisdaden in Irak openbaar. Het contrast tussen de passiviteit van de media over Assange in Londen en de gedetailleerde aandacht voor Alexei Navalny in Rusland is ontluisterend.

Lees verder

Grootschalige bevraging Vlaamse cultuurhuizen toont drang naar cultuurbeleving publiek

Met een grootschalig gebruikersonderzoek brengt cult! samen met Universiteit Antwerpen en LMR – LMOV de nood aan cultuurparticipatie in beeld bij meer dan 22 000 bezoekers van Vlaamse cultuurhuizen. In meer dan 80 cultuurhuizen verspreid over heel Vlaanderen werd het publiek de voorbije weken bevraagd over hun noden, gedrag en bezorgheden naar aanleiding van de coronacrisis. Die cijfers liegen er niet om: meer dan 85% van het publiek vindt cultuur meer dan ooit nodig.

Lees verder

We bereiden er ons best op voor: COVID-19 is een blijver, ook na de vaccinatie

Toen eind 2020 de vaccinatiecampagne op gang kwam was de verwachting dat we binnen afzienbare tijd terug een normaal leven zouden hebben. Dat was echter zonder de nieuwe, zorgwekkende varianten gerekend. Vandaag is een succesvolle vaccinatiecampagne op zichzelf niet langer een garantie voor de overwinning op het virus. We zullen vermoedelijk nog een hele tijd moeten leren leven met corona.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Aan regeringen van lidstaten en instellingen van EU: Versnel productie vaccins en plaats gezondheid boven winst

  Op 7 april, Wereldgezondheidsdag, doen wij, een brede coalitie van 80 maatschappelijke organisaties in heel Europa, een dringende oproep aan onze regeringen en de instellingen van de EU om het hoofd te bieden aan...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium