Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Liz Fekete: "Binnen politie heerst welkomstcultuur ten aanzien van extreem rechts"

Peiling na peiling klopt het Vlaams Belang af als grootste Vlaamse partij. Trump betwist nog steeds de uitslagen van de Amerikaanse verkiezingen terwijl witte milities als de Proud Boys regelmatig kleine veldslagen uitvechten met anti-fascistische betogers in de straten. Voeg daar nog coronamaatregelen aan toe die een ongeziene macht verlenen aan politie- en veiligheidsdiensten en het wordt moeilijk om geen parallellen te zien met een donkere periode zoals de jaren dertig van vorige eeuw.

Lees verder

'Stop de criminalisering van actievoerders tegen politiegeweld'

  Wij namen kennis van een besluit van de burgemeester van de Stad Brussel, Philippe Close, waarin beslist werd om...

Lees verder

Regeringen en politie moeten stoppen corona te gebruiken als dekmantel voor mensenrechtenschendingen

Bij de uitvoering van coronamaatregelen zijn in zeker zestig landen de mensenrechten geschonden. De politie misbruikte haar macht en paste buitensporig geweld toe. In sommige gevallen is de gezondheidscrisis daardoor zelfs verergerd.

Lees verder

Ambassadeur voor de Vrede: "De dwang om financiële groei te creëren wurgt deze mensheid. We moeten er ons dringend van bevrijden"

  Op mensenrechtendag 2020 benoemde Pax Christi me tot Ambassadeur voor de Vrede. Grote woorden, grote titel en bovendien (dat...

Lees verder

Moi, les hommes, je les déteste... of hoe de media een controverse creëren

De Franse blogster Pauline Harmange (°1994) bracht begin augustus 2020 het boekje 'Moi, les hommes, je les déteste' uit op zakformaat van 92 pagina's bij een kleine uitgeverij in Lille (Rijsel) in een oplage van 450 exemplaren. Vijf maand later wordt haar boekje heruitgegeven bij een grote Franse uitgever. Een Nederlandse vertaling komt er in februari 2021. Te provocatieve titel voor deze tijden? Zeker, maar 'You can't judge a book by its cover'. De inhoud valt best mee.

Lees verder

Nijpend gebrek aan opvangplaatsen: AZG, Dokters van de Wereld en Burgerplatform getuigen vanuit het veld

  Hulporganisaties worden op het terrein dagelijks geconfronteerd met de onmenselijke en onwaardige gevolgen van het gebrek aan opvangplaatsen. Ook...

Lees verder

Ontdek de 'Keizer van Katanga' in je gsm

Een oude reclameslogan voor een benzinemerk luidde: “Stop een tijger in je tank”. Er zit vandaag "Een keizer in je gsm”. Historicus van vergeten zaken Lucas Catherine toont (andermaal) hoe koloniale vooroordelen nog steeds brandend actueel zijn én tot vandaag een aanzienlijke economische impact hebben. De 'Keizer van Katanga', of hoe de leugens van toen vandaag in onze gsm zitten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Achter gesloten deuren: Myria’s evaluatieverslag mensenhandel en mensensmokkel 2020

  Myria, het Federaal Migratiecentrum en de onafhankelijke nationaal rapporteur mensenhandel, publiceert vandaag zijn onafhankelijke en openbare jaarverslag Achter gesloten deuren. De ‘focus’ van deze editie 2020 gaat over de uitbuiting van huispersoneel. In dit...

Lees verder

Regeringsakkoord betonshift: open ruimte bedreigd

De Vlaamse Regering heeft een akkoord bereikt over de betonstop, die intussen verworden is tot een betonshift. Het instrumentendecreet zat sinds begin dit jaar in het slop. Meerderheid en oppositie zijn het nu eens over een aanpassing ervan.

Lees verder

Leuven moet huiswerk wisselspoor overdoen

  De Provinciale Omgevingscommissie heeft aan de Vlaams-Brabantse deputatie een vernietigend advies overgemaakt ten aanzien van de Leuvense collegebeslissing van 24 juli 2020 waarbij het aan het eigen autonoom gemeentebedrijf (AGSL) een bouwvergunning toekende voor...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium