Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom Bart De Wever zo’n schrik heeft van Zelzate en Borgerhout

Als antwoord op het dreigement van Conner Rousseau over een mogelijke samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang haalde Bart De Wever stevig uit naar de progressieve coalities in Zelzate en Borgerhout. Het feit dat zo’n coalities werkbaar blijken te zijn en eventueel kunnen overwaaien naar andere gemeenten en zelfs Antwerpen, is een ware nachtmerrie voor de voorzitter van N-VA.

Lees verder

Actie: geen nucleaire NAVO-oefening

Op woensdag 19 oktober heeft de Belgische Coalitie tegen Kernwapens geprotesteerd tegen de militaire nucleaire oefening 'Steadfast Noon' die dit jaar doorgaat op Belgisch grondgebied. De coalitieleden trokken naar het NAVO-hoofdkwartier in Brussel om er hun verontwaardiging te uiten.

Lees verder

Beloofd Europees exportverbod gevaarlijke pesticiden nog niet voor morgen

In haar planning voor het komende jaar vermeldt de Europese Commissie geen exportverbod voor schadelijke pesticiden, nochtans een beloofde maatregel sinds 2020. Waarnemers vrezen dat het verbod op de lange baan wordt geschoven onder druk van de lobby van de agrochemische industrie.

Lees verder

Malms 'Eco-sabotage' geen handleiding voor de sabotage van een pijplijn

In zijn boekje over eco-sabotage verbaast Andreas Malm zich erover dat de klimaatbeweging wel hard roept om actie, maar zelf tot dusver niet overgaat tot echte actie. Alsof de klimaatactivist te goed opgevoed is, te braaf. Of gelooft de klimaatactivist zelf niet in actie? Malm vraagt zich af of de tijd aangebroken voor een nieuw soort actie: eco-sabotage. 

Lees verder

Peter Wouters, voorzitter beweging.net: “De sociale crisis en geloofwaardigheid politiek bestel zijn onze uitdagingen”

Peter Wouters is sinds 2017 voorzitter van beweging.net, koepel van de christelijke sociale organisaties ACV, CM, Familiehulp, Femma, IC, KAJ, kwb, OKRA, Pasar, Wereldsolidariteit en Samana. DeWereldMorgen sprak met hem over de verwachtingen en prioriteiten van zijn organisatie voor de komende twee jaar tot aan de volgende parlementaire verkiezingen.

Lees verder

Sarah Schulman: "Mijn wereldbeeld veranderde compleet toen ik zag wat er echt gebeurde in Palestina"

De Joods-Amerikaanse schrijfster en historica Sarah Schulman vertelt aan Frank Barat hoe zij als jong Joods meisje opgroeide in de VS met het rotsvaste idee van Israël als de enige echt veilige haven ter wereld voor het Joodse volk.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Leuvens protest tegen lezing Filip Dewinter over omvolking

Een actiecomité van ‘bezorgde Leuvenaars’ protesteert tegen de lezing over ‘omvolking’ die Vlaams parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) op zaterdag 22 oktober komt geven in het ontmoetingscentrum Vlierbeekveld in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo. Ze eisen dat het stadsbestuur haar toelating om deze stedelijke infrastructuur intrekt en de activiteit verbiedt.

Lees verder

De Woke-cultuur swingt de pan uit

Op 12 oktober 2022 gaf Bart De Wever een lezing over "Hoe woke onze cultuur vernietigt." Woke is het nieuwe stopwoordje van mensen die minder progressieve ideologieën aanhangen. Probeer je iemand aan te sporen om toch diens vaccinaties te gaan halen, ben je woke. Als je om respect vraagt voor de pronouns van je transvriend, ben je woke. Durf je een regenboogvlak ophangen, ben je woke. Elke stap die we nemen om racisme, fascisme, en andere discriminatie aan te pakken, wordt weggeschoven als woke.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium