Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

COP15: historisch biodiversiteitsakkoord noodzakelijk om de natuur en onze toekomst te redden

In Montreal (Canada) start op woensdag 7 december COP15, de biodiversiteitsconferentie van de VN. In tijden van versnellend biodiversiteitsverlies en groeiende voedselonzekerheid, spoort WWF de wereldleiders aan om een ambitieus globaal biodiversiteitsakkoord te sluiten dat de levensaders van onze planeet beschermt en herstelt. Van België vraagt WWF o.m. een duidelijk actieplan.

Lees verder

Destabilisatie van Bolivia mislukt

In 2019 werd in Bolivia de eerste inheemse president door een staatsgreep ten val gebracht. Een jaar later werd zijn partijgenoot tot president verkozen, zeer tot ongenoegen van de VS en de economisch elite van het land. De voorbije maanden was er opnieuw een poging tot staatsgreep, maar deze keer mislukte die.

Lees verder

Irak: falende staat, made in the USA

Twintig jaar na de militaire invasie van de VS is Irak een compleet falende staat geworden. De politieke impasse, buitenlandse inmenging en corruptie hebben ongekende proporties bereikt. Tekst en uitleg door Irak-kenner Dirk Adriaensens.

Lees verder

Al-Jazeera naar Internationaal Strafhof voor moord op journaliste Shireen Abu Akleh

Nieuwszender Al Jazeera heeft een formeel verzoek ingediend bij het Internationaal Strafhof in Den Haag om een onderzoek te openen naar de dood van journaliste Shireen Abu Akleh en de verantwoordelijken te vervolgen.

Lees verder

Kettingzagen vallen stil: EU stemt in met bossenwet

Historische stap vooruit in internationale bosbescherming: de onderhandelingen over een EU-bossenwet zijn dinsdag 6 december afgerond. Deze wet houdt in dat bedrijven die hun producten in de EU willen verkopen moeten aantonen dat zij niet aan ontbossing hebben bijgedragen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Reizigers vragen minister Lydia Peeters om bushaltes te behouden

Een groep vrijwilligers uit Gent van Greenpeace Gent, Reizigersbond, Zonder Bushalte Straat en Busje Blijft Zo trok vandaag naar het Kabinet van Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters in Brussel. Ze gaven er een petitie af met 1152 handtekeningen met de vraag om geen, of in elk geval veel minder, bushaltes af te schaffen. 

Lees verder

‘De Armste Week’: samen armoede bestrijden van 12 tot 18 december in Gent!

De armoede stijgt in onze stad, maar ook de solidariteit! 'De Armste Week' haalde vorig jaar 140.000 euro op voor armoedebestrijding, dit jaar gaan we voor één miljoen! #dearmsteweek #eenmiljoenaub www.dearmsteweek.be

Lees verder

Gezichten van de 'Ander', queer vluchtverhalen Oekraïne naar Berlijn

  De Berlijnse fototentoonstelling 'Fluchtgeschichten – Queere Ukraine' ("Vluchtverhalen. Queer Oekraïne") tonen ons 20 verhalen over angst en verlies, maar ook over identiteit, zelfbeschikking en hoop – hoop op een nieuw leven in de regenboogstad....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium