Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De VS-aftocht in Afghanistan

Sinds er video’s opdoken van de chaotische terugtrekking van de Amerikanen en van drommen Afghanen die op de vlucht slaan voor de oprukkende Taliban, trekken alsmaar meer mensen in twijfel of het VS-leger wel moet vertrekken.

Lees verder

Tariq Ali: "Debacle Afghanistan grote politieke en ideologische nederlaag voor VS-imperium"

De val van Kaboel in de handen van de Taliban op 15 augustus 2021 is een grote politieke en ideologische nederlaag voor het Amerikaanse Imperium. Overvolle helikopters die personeel van de VS-ambassade naar het vliegveld van Kaboel brachten, deden verrassend veel denken aan de scènes in Saigon - nu Ho Chi Minh Stad - in april 1975. De snelheid waarmee de Taliban het land bestormden was verbazingwekkend, hun strategisch inzicht opmerkelijk. Een analyse van Tariq Ali.

Lees verder

Aan alle geaccrediteerde milieu-instanties, adviescommissies en de Vlaamse overheid: Stop Ineos Project One!

We wonnen met glans de eerste veldslag, maar de strijd is nog niet voorbij. Dankzij stevig burgerprotest en gerechtelijke procedures zijn we er in geslaagd om de eerste vergunningsaanvraag van INEOS voor ontbossing en voorbereidende werken op de Project One-site definitief te blokkeren. In januari 2021 schrapte INEOS zelf de PDH-unit, waardoor enkel nog plannen voor een nieuwe ethaankraker op tafel liggen: INEOS 'Project One' is dus herleid tot 'Project 0,5'.

Lees verder

Exodus van expats uit Afghanistan laat Afghanen berooid achter: ‘Ze laten ons in de steek’

De aanwezigheid van een grote internationale gemeenschap is de afgelopen decennia een belangrijke bron van werkgelegenheid geweest voor veel Afghanen. Nu de meeste expats op stel en sprong vertrekken, blijven de Afghanen achter - zonder werk en zonder inkomsten.

Lees verder

Waar blijft de volksopstand na alarmkreet van IPCC?

Het wetenschappelijke IPCC-klimaatpannel van de VN kondigde vorige maandag aan dat in elk toekomstig scenario van minder of meer CO2-uitstoot de aarde uiterlijk tegen 2040 minstens 1,5° warmer zal zijn dan in 1850-1900. Het is verbijsterend dat deze alarmkreet wereldwijd niet leidt tot een algemene volksopstand om van de politieke leiders de nodige maatregelen te eisen om erger te voorkomen.

Lees verder

"Milieuvervuilende subsidies één jaar in natuur pompen levert miljoenen groene banen op"

De onderhandelingen over een historisch globaal natuurpact bieden volgens natuurorganisaties een uitgelezen kans om schadelijke subsidies te herbestemmen. Dat heeft volgens een nieuw rapport van WWF ecologische én economische voordelen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gro-oote Grootouders picknick in Fort 4 te Mortsel op 26 aug

  Na coronatijd is dit de eerste fysieke bijeenkomst van deze burgerbeweging en ook de start voor een druk najaar met verschillende acties in de aanloop naar de klimaattop (COP 26) in Glasgow, begin november. Nu...

Lees verder

Leuvens buurtwerk Lampeke koopt 2e Riksja voor vervoer bewoners met problemen om zich te verplaatsen

Hier de neerslag van een interview dat ik voor Radio 2 Vlaams-Brabant had met Stan Hennes, duurzaamheidsmedewerker in buurtwerk ’t Lampeke.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium