Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oekraïne is de nieuwste neoconservatieve ramp

De oorlog in Oekraïne is het hoogtepunt van een 30 jaar durend project van de Amerikaanse neoconservatieve beweging. De regering-Biden zit vol met dezelfde neocons die voorstander waren van de Amerikaanse oorlogen in Servië (1999), Afghanistan (2001), Irak (2003), Syrië (2011), Libië (2011), en die tot het uiterste zijn gegaan om de Russische invasie in Oekraïne uit te lokken. De staat van dienst van de neocon is er een van regelrechte rampen. Toch heeft Biden ervoor gekozen zijn team te bemannen met net deze neocons. Als gevolg daarvan stuurt Biden Oekraïne, de VS en de Europese Unie richting het zoveelste geopolitieke debacle. Als Europa enig inzicht heeft, zal het zich losmaken van deze Amerikaanse debacles inzake buitenlands beleid.

Lees verder

NAVO criminaliseert Koerdische beweging in akkoord met Turkije

De aanvaarding van Finland en Zweden als kandidaat-leden van de NAVO was pas mogelijk als Turkije zijn veto daartegen zou laten vallen. Aan de vooravond van de pas afgelopen NAVO-top in Madrid tekenden de drie betrokken landen een ‘Trilateral Memorandum’ waarin de Turkse eisen om de Koerdische beweging te criminaliseren werden ingewilligd, wat de deur openzette voor NAVO-lidmaatschap voor beide Scandinavische landen.

Lees verder

Sierra Leone onderneemt stappen om abortus te decriminaliseren

De president van Seirra Leone, Julius Maada Bio, heeft aangekondigd dat zijn regering een wetsvoorstel steunt dat abortus uit de criminaliteit moet halen in het land. Dat zei hij afgelopen week op een conferentie over seksuele gezondheid in de hoofdstad Freetown.

Lees verder

Regering: draai verlenging van Doel 4 en Tihange 3 terug!

Enkele maanden geleden besliste de regering om toch twee kernreactoren te verlengen. Het gaat dan om de minst oude reactoren Doel 4 en Tihange 3. Sommigen zijn niet verlegen om waarheden op hun kop te zetten. Gascentrales zouden bijvoorbeeld zelfs minder betrouwbaar zijn. Ten minste als men feiten verzwijgt of buiten zijn context zet. Met twee oude kernreactoren zou er meer leveringszekerheid komen, de elektriciteit zou dan goedkoper zijn, omdat de staat – jawel! – een deel van de lasten zou moeten dragen. Opnieuw dreigen werknemers en gewone mensen de rekening te mogen betalen.

Lees verder

De Belgische economie: (geen) ramp in wording

"Rampenverhalen uit werkgevershoek, vaak overgenomen door media en commentatoren, over inflatie en begroting dienen een ideologisch doel: de hoge bedrijfswinsten op peil houden. Dat daarbij de werkende bevolking verarmd wordt via lagere lonen en minder sociale zekerheid, wordt gemakshalve verzwegen. Eigenlijk gaat het om een ouderwets klassenconflict. Wie moet de kosten dragen van de huidige internationale toestand: de werknemers of de aandeelhouders?".

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Activisme-expert Cato Waeterloos: “Jongeren ontwikkelen een online identiteit die zich zal uiten in offline acties”

Tegen de oorlog in Oekraïne, tegen de hoge energie- en gasprijzen, tegen grensoverschrijdend gedrag, voor het klimaat… De jeugd lijkt zijn stem meer dan ooit te verkondigen. “Demonstraties zijn vaak het gevolg van wat zich al langer online afspeelt.”

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium