Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Eén op vier jongeren in Genk verlaat de school zonder diploma

Het onderwijs in Limburg is verder achteruitgegaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de provincie. In Genk is het aantal vroegtijdige schoolverlaters bijna verdubbeld in vergelijking met 2014. Bijna één op vier jongeren verlaat de schoolbanken zonder diploma. Gelijkaardige cijfers zien we in de andere ex-mijngemeenten. Volgens Kim De Witte, Vlaams parlementslid voor PVDA, ligt de oorzaak bij de groeiende armoede in Limburg en de manier waarop ons onderwijs werkt.

Lees verder

Bosbranden in Australië: Greenpeace protesteert wereldwijd aan Australische ambassades

Greenpeace organiseert vandaag een wereldwijde actiedag naar aanleiding van de verwoestende natuurbranden in Australië. Met vreedzame betogingen aan Australische ambassades en consulaten wil de milieuorganisatie druk zetten op premier Scott Morrison om onmiddellijk klimaatactie te ondernemen en een einde te maken aan de ontginning van steenkool in zijn land.

Lees verder

'Cash for car' afgeschaft

Het Grondwettelijk Hof heeft na een klacht van de vakbonden, vzw Climaxi en Climate Express de 'cash for car'-regeling vernietigd. Het Grondwettelijk Hof beschouwt de maatregel als negatief en geeft de begunstigden tot eind dit jaar tijd om over te schakelen naar het mobiliteitsbudget. Klinkt dit voor jou als Chinees? Lees dan verder.

Lees verder

Doomsday Clock staat nu op 100 seconden voor middernacht: hoog tijd om concrete stappen te zetten richting kernontwapening

Vandaag draait de Doomsday Clock opnieuw dichter bij middernacht, die een planetaire catastrofe symboliseert. De mensheid wordt vandaag geconfronteerd met 2 existentiële dreigingen: klimaatsverandering en kernoorlog.

Lees verder

Hondurese jongeren stranden aan Mexicaanse grens

Ongeveer drieduizend Hondurezen, bijna allen jongeren, zitten vast aan de grens tussen Mexico en Guatemala. Mexico laat hen niet binnen. Velen zijn op de vlucht voor het bendegeweld.

Lees verder

Waarom we ons zorgen moeten maken om het coronavirus

Overheden wereldwijd moeten snel maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zegt Ifeanyi Nsofor, directeur van Nigeria Health Watch. Hij verwijst naar de ebola-uitbraak in zijn land in 2015.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

7.700 euro voor Cleane Kleren: kwb steunt kledingarbeidsters in Bangladesh

Een op de tien kledingstukken in onze kleerkast werd gestikt in Bangladesh. In onveilige fabrieken, door arbeidsters die bijna niets verdienen. Socioculturele organisatie kwb klaagt deze situatie aan. Om het thema in de kijker te zetten, richtte kwb het voorbije jaar vijf zaalvoorstellingen in. Fotografe Lieve Blancquaert getuigde samen met Jef Van Hecken van WSM (We Social Movements) over het leven in Bangladesh, zes jaar na de instorting van de kledingfabriek Rana Plaza. De opbrengst van de voorstellingen gaat naar de campagne #cleanekleren van ngo WSM. Ook vele lokale kwb-afdelingen toonden hun solidariteit en maakten een gift over. Alles samen kan kwb een bedrag van 7.701,73 euro schenken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium