Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“Geen naakte ontslagen bij de VRT, minister Dalle?"

Volgens Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) worden er bij de VRT geen mensen ontslagen. Een ontslagen VRT-medewerker denkt er net als meerdere andere ontslagen collega's anders over. "U begint niet goed geïnformeerd aan uw opdracht."

Lees verder

Wanneer begint het massaal verzet tegen de afbraak van ons openbaar vervoer?

De Vlaamse regering-Jambon onderscheidt zich van zijn voorgangers met een nog meer hardnekkige aanval op ons openbaar vervoer. Chauffeurs kunnen het niet langer aanzien hoe zij ons allen zo slecht moeten bedienen en staken daarom. Te weinig chauffeurs, te weinig bussen, te weinig rustpauzes, rugpijn, vermoeidheid, en voor ons, gebruikers, steeds langer wachten op de bus zonder te weten of hij wel komt, of er zitplaats is. Hoelang nemen we dit nog? Gaan wij, gebruikers én busbestuurders samen, ons massaal verzetten!?

Lees verder

Socialiste verslaat door Amazon zwaar gesponsord kandidaat gemeenteraad Seattle

Kshama Sawant is voor de derde maal herkozen als gemeenteraadslid van de Amerikaanse stad Seattle met een campagne voor hogere minimumlonen en bedrijfsbelastingen. Zij haalde het nipt tegen Egan Orion, die met 440.000 dollar campagnegeld van Amazon het omgekeerde bepleitte, een enorm bedrag voor een verkiezing in één gemeentelijk district.

Lees verder

Nieuwe baas bpost garandeert continuïteit sociale afbraak van zijn voorgangers

Bpost krijgt een nieuwe baas. Jean-Paul Van Avermaet werkte bij het bewakingsbedrijf G4S en daarvoor in de food- en restauratiesector. Hij zou een “man van het terrein” zijn, dixit De Standaard. Deze man staat echter voor een identieke verderzetting van het sociale afbraakbeleid van zijn voorgangers, wat in neoliberaal jargon 'voorbereiding op de werking van de vrije markt' heet.

Lees verder

Nationale Vrouwendag pleit voor een welzijnsbegroting

Maandag 11 november vond de 48ste editie van de Nationale Vrouwendag plaats in ’t Werkhuys in Antwerpen. Zo wat 400 bezoek.st.ers namen deel aan de debatten, panels en workshops. Ook artistiek talent kwam aan bod in twee foto-expo’s, een boekenforum, poëzie en slam.

Lees verder

Boekenbeursonderzoek: Waar is het leesvoer over ziek zijn?

Deze editie bezocht ik de Boekenbeurs met een missie: onderzoeken welk leesvoer er te vinden is over chronische pijn en langdurige ziekte. Stand per stand bevroeg ik de medewerker(s) aan de balie over hun aanbod. De korte conclusie: het is honger lijden.

Lees verder

Hoe het Ecuadoraans model is uitgeput

De opstand van de inheemse beweging tegen de Ecuadoraanse politiek In Ecuador trekken activisten, middenveldorganisaties en de inheemse bevolking massaal...

Lees verder

Feminicide: geen lippendienst maar structurele aandacht en middelen

Maandag 11 november werd in Antwerpen een geslaagde 48ste editie van de Belgische vrouwendag gehouden. “Gevierd” zou fout uitgedrukt zijn, aangezien enkele dagen geleden voor de 19de keer dit jaar feminicide werd gepleegd.

Lees verder

Neofascisme rijmt met neoliberalisme: staatsgreep in Bolivia en fake news

De staatsgreep in Bolivia valt niet uit de lucht en draagt de vingerafdrukken van de VS. Het is de weerwraak van de upperclass met een sterke racistische ondertoon. Stevent het land af op een bloedbad?

Lees verder

Cultuurnota Jambon 1: cynisch besparingsbeleid

Beste cultuurwerkers en cultuurorganisaties, er zijn geen uitvluchten meer om nog langer de kop in het zand te steken. Na...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Lucas for Life wil ziek zijn en sterven bij kinderen bespreekbaar maken

In de Leuvense Universiteitsbibliotheek is maandag in de vooravond de nieuwe vzw Lucas for Life voorgesteld, die zich wil inzetten voor een goede palliatieve thuiszorg voor kinderen door hiervoor fondsen te werven en de thematiek van het ziek zijn, niet meer beter worden en doodgaan met en bij kinderen en jongeren bespreekbaar te maken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium