Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Langer werken dan 65 is absurd, irrationeel en destructief

Het debat over pensioenen gaat over welk leven we willen leiden. En dat is geen kwestie van betaalbaarheid, maar van politieke keuzes.

Lees verder

Corona mag geen excuus zijn om cultuurwerkers niet te betalen

Cultuur en kunst kunnen eindelijk weer, weliswaar in veilige pandemiemodus. Afgaande op de artistieke programma’s van het najaar ligt er na de maandenlange lockdown veel nieuw werk verzameld op de planken dat nu popelend op zoek is naar publiek. Maar al het opgespaard enthousiasme mag geen rush zijn waarbij we voorbij lopen aan een faire behandeling van de cultuurwerkers zelf, die natuurlijk ook uit een zware periode komen. Daarom lanceren de cultuurvakbonden van ABVV (ACOD Cultuur en BBTK) een looncalculator voor cultuurwerkers: een handige tool die je kan gebruiken voor jouw onderhandelingen.

Lees verder

River Cleanup mikt op vijfduizend Belgen om rivieren schoon te maken

River Cleanup wil op 18 september vijfduizend mensen op de been brengen in ons land om rivieren schoon te maken. Dat is meer dan ooit nodig, zegt de organisatie, want door de overstromingen kwam 1,5 miljoen ton afval in onze waterlopen terecht.

Lees verder

Oesters rond Deepwater Horizon vertonen opvallend veel afwijkingen

Oesters in de Golf van Mexico vertonen jaren na de ramp met de Deepwater Horizon, nog steeds abnormaliteiten. Voor de onderzoekers is het duidelijk dat olieboringen en gezonde oceanen niet samengaan.

Lees verder

Een tankstationnetje voor de utopische geest

  Gaan we eens naar ‘de meent’? Wat zeg je toch? Waar is dat? Dit oude Nederlandse woord (in Engeland...

Lees verder

Nederlandse onderzoekers: “De fossiele industrie schetst een zo positief mogelijk beeld van zichzelf in musea”

Twee historici hebben onderzocht hoe bedrijven zoals Shell voor relatief weinig geld een positief verhaal kunnen vertellen over fossiele brandstof in de museumsector. “De grote zichtbaarheid en invloed van bedrijven in het culturele erfgoedveld is problematisch en zou ter discussie moeten staan”, zeggen de onderzoekers.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vragen bij grondwatervervuiling arseen op Leuvense Hertogensite

  Precies een week geleden publiceerde ik op de website Apache de resultaten van eigen studiewerk over de gevolgen voor het milieu en de volksgezondheid van de vervuiling van het giftige arseen (As) op de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium