Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Verkiezingen in Israël: religieus extreemrechts in volle opmars

Volgens zijn eigen propaganda is Israël een democratie en deelt het dezelfde waarden als het Westen. In de feiten is het land al enige tijd een heel donker pad ingeslagen. Met de laatste verkiezingen stevent het af op een reactionaire en radicaal rechtse regering. De maskers vallen af.

Lees verder

Opvangcrisis: veel gezinnen met kinderen en alleenstaande minderjarigen op straat

De situatie voor mensen die asiel willen aanvragen is uiterst zorgwekkend. Vandaag slaagt Fedasil er opnieuw niet in om iedereen een opvangplaats te geven. Vluchtelingenwerk Vlaanderen vernam dat minstens 100 personen in gezinsverband op straat moeten overnachten, samen met 20 à 30 alleenstaande minderjarigen. Het is niet duidelijk waar zij terecht zullen komen.

Lees verder

12 experten van de Klimaatcoalitie op COP 27

De VN-klimaattop (COP 27) begint deze zondag 6 november in Sharm el-Sheikh, Egypte. Twaalf experten van de Klimaatcoalitie zijn er aanwezig om hun inzichten over de cruciale vraagstukken van deze klimaattop aan de ministers en de officiële Belgische delegatie te delen. Voor de Klimaatcoalitie is het nu van essentieel belang dat de beloftes die de landen tijdens de vorige COP's hebben gemaakt, worden omgezet in concrete acties.

Lees verder

Overwinning Lula historische stimulans voor progressieve krachten wereldwijd

Lula haalde het nipt van zetelend president Bolsonaro. Bijna de helft van de Brazilianen stemde niét voor hem. Toch zijn er meerdere redenen om zijn overwinning historisch te noemen, wanneer je kijkt naar de omstandigheden waarin hij campagne moest voeren. Hoe nipt zijn overwinning ook was, en hoe hard de oppositie van het Bolsonaro-kamp ook zal zijn, dit is wel degelijk een game-changer voor Latijns-Amerika en de wereld.

Lees verder

Tegendraads leesvoer van eigen bodem: inflatie, Antwerpen, gratis werken, gasprijzen en dekolonisering

Er valt ook heel wat te ontdekken qua progressieve media in eigen land: Denktank Minerva, vakbondsblog ABVV-Experten, het tijdschrift Samenleving en Politiek en het tijdschrift Lava tonen dat alternatieven bestaan en mogelijk zijn. De interculturele beweging Kif Kif stelt vast de gemiddelde Belg nog steeds niet veel weet over onze koloniale geschiedenis. Zij brengen het andere nieuws dat zo broodnodig is om de wereld beter te begrijpen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wat een film over een discotheek ons vertelt over onze huidige samenleving

De mediaheisa rond de nieuwe film Zillion legt nogmaals pijnlijk bloot waar het misloopt in onze ‘progressieve’ samenleving. Deze keer geen politieke clash tussen linkse cultuurmarxisten en rechtse rakkers, maar een strijdveld met aan de ene kant enkele critici en aan de andere kant een troep bekende Vlamingen. De rede? De manier waarop de film pornoster Dennis Black Magic in beeld brengt.

Lees verder

Leven we erop los of bewuster?

We rijden als gevolg van de broeikasgasuitstoot met een rotvaart richting klimaatafgrond. Nochtans kunnen we samen mits een aanpassing van ons persoonlijk gedrag een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem. Sommigen geloven niet in individuele acties. Anderen zweren bij hun ‘verworven’ levensstijl. Waarom gebeurt er niet meer? En dit in een versneld tempo? Nochtans is er een toenemend klimaatdraagvlak. Of komt er toch een kentering door de energiecrisis? Welke acties kunnen individuele burgers ondernemen? Vertwijfeling en angst daarbij mogen. Hoop moet! Maar vooral: actie, samen, hier en nu!

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium