Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

24-uurstaking bij VRT

Naar aanleiding van het ontslag van CEO Paul Lambrechts, die verleden week om onduidelijke redenen ontslagen werd, riep VRT een 24-uur durende staking uit.

Lees verder

Statutaire ambten afschaffen? Spoorpersoneel is vaak net ‘onderbeschermd’

Op vijf jaar tijd werden in een bedrijf met meer dan 30.000 werknemers 623 ‘grove’ fouten vastgesteld. In 31 gevallen leidde dat tot een effectief ontslag. Thomas Roggeman, N-VA, vindt dat voldoende om van overbescherming van het spoorpersoneel te spreken en ziet een verband tussen deze ‘overbescherming’ en de statutaire benoeming. Maar dat klopt niet.

Lees verder

Ongelijkheid is oorzaak van protesten in Latijns-Amerika

De oorzaak van de vele protesten in Latijns-Amerika is de ongelijkheid. VN-topvrouw Alicia Bárcena waarschuwde op het World Economic Forum in Davos voor de groeiende middenklasse.

Lees verder

Activisten blokkeren bijeenkomst “European Business Summit” in Brussel

Sinds 17u maandagavond blokkeren meer dan 150 activisten van verschillende actiegroepen de bijeenkomst "Back from Davos" van de European Business Summit in hartje Brussel. Klimaatactivisten, Gele hesjes, studenten, feministen en vakbondsmilitanten slaan voor deze actie de handen in elkaar om de winsthonger van grote bedrijven aan te klagen. Voor de actievoerders is de “Davos-elite”, een kleine groep vermogenden die een grote verantwoordelijkheid draagt voor zowel de klimaatcrisis als de groeiende sociale ongelijkheid. De activisten willen met de actie ook de politici veroordelen die zich voor de kar van het grote geld laten spannen. 

Lees verder

Chinese wapenhandel verovert tweede plaats op wereldranglijst

In een vandaag verschenen rapport zegt het Instituut voor Internationaal Vredesonderzoek in Stockholm (SIPRI) dat China vandaag de op een na grootste wapenproducent ter wereld is, achter de Verenigde Staten en vóór Rusland.

Lees verder

Laat je patiëntenstem luider klinken dankzij 'Doelzoeker'

Deze week ging ik voor het eerst langs bij het Vlaams Patiëntenplatform (VPP). De reden van mijn bezoek? Een interview met directrice Ilse Weeghmans in het kader van mijn onderzoek voor het boekproject 'Zinvol Ziek?'. Voor wie het VPP nog niet zou kennen, vat ik het graag samen met de woorden van de vrouw die de organisatie leidt:

Lees verder

5G: het voorzorgsprincipe wordt niet gerespecteerd

Gezien de massale en ondoordachte toepassing van draadloze technologieën, vragen wij, professionals in de gezondheidszorg, aan de verschillende overheden het voorzorgsprincipe toe te passen om de bevolking, in het bijzonder de meest kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen en kinderen, te beschermen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Klim uit die penitentiaire put

Daar gaan we weer. Een zoveelste stakingsgolf in onze gevangenissen. De zoveelste opflakkering van de penitentiaire crisis waar we al meer dan twintig jaar in verkeren.

Lees verder

Vele jongdementen verzeilen in financiële problemen

"Overheid moet mensen met jongdementie beter ondersteunen" (Zorgcirkels Jongdementie) Omdat heelwat mensen die lijden aan jongdementie hierdoor in financiële problemen verzeilen pleit Jan Vanwezer, directeur van het Leuvense woonzorgcentrum De Wingerd, namens Zorgcirkels Jongdementie voor...

Lees verder

Assange Day: Lof der klokkenluiders

Op 29 januari is het Assange Day, omdat binnenkort het proces over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in Engeland van start gaat. In Brussel zal die dag niet onopgemerkt voorbijgaan. Als kick off, verschijnt...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium