Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Klimaatopwarming: zin en onzin van een e-brandstof

Om een klimaatontaarding te voorkomen is een zeer ingrijpende energietransitie nodig. De automobielindustrie schuift e-brandstof naar voor als alternatief. Maar dat is een halfslachtige oplossing en er zal veel meer nodig zijn dan dat. Klimaatexpert Wiebe Eekman geeft tekst en uitleg.

Lees verder

De (politieke) stikstofcrisis blijft aanslepen

Dat het uitgerekend stikstof is die in de schoot van de Vlaamse regering voor een crisis zorgt is geen toeval of faits divers. Op heel wat manieren is deze crisis de uitdrukking van een nieuwe tijd die een aantal fundamentele historische pilaren van ons machtsbestel onderuithaalt

Lees verder

Liga voor de mensenrechten lanceert petitie om gezichtsherkenning in de Brusselse openbare ruimte te verbieden

De Liga voor Mensenrechten en la Ligue des droits humains starten met een coalitie van organisaties een petitie bij het Brussels Parlement om een verbod te vragen op het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie in de openbare ruimte in Brussel. De organisaties vrezen dat de legalisering en het gebruik van deze technologie de fundamentele rechten en vrijheden zal belemmeren, in het bijzonder die van minderheden. Ze roepen het Brussels Parlement op om de technologie te verbieden.

Lees verder

Delhaize: werknemers accepteren franchisering niet

Delhaize wil de 128 supermarkten die het in eigen beheer uitbaat verkopen aan franchisenemers. Dat betekent dat de werknemers aan slechtere voorwaarden zullen moeten werken. Op 14 maart vond overleg plaats tussen werkgever en vakbonden. Honderden supermarktmedewerkers kwamen naar de hoofdzetel om duidelijk te maken dat ze niet akkoord zijn met de franchisering.

Lees verder

Honderden mensen uit Somalische gemeenschap betogen in Brussel: 'Stop financiële steun aan Somaliland'

Honerden betogers uit de Somalische gemeenschap kwamen vrijdag 3 maart samen op het Schuman-rondpunt in Brussel om te betogen tegen de onrust en conflicten die uitbraken in de Noord-Somalische stad Laascaanood. Ze betogen doelbewust voor het Europese Berlaymontgebouw met een belangrijke boodschap: Stop met financiële steun aan de regering in Somaliland.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gary Lineker en het recht van journalisten om een mening te uiten

  De heisa rond de uitspraken van voetbalcommentator Gary Lineker in Engeland rijt bij mij oude wonden open. Ik heb als freelancejournalist sinds het begin van de jaren ’90 bijdragen geleverd aan de nieuwsuitzendingen van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium