Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Actievoerders Begijnhofkerk: 'Staatssecretaris Mahdi breekt zijn woord. Dit is verraad zonder weerga'

Op woensdagmorgen 3 november om 9 uur gaven vier vertegenwoordigers van de actievoerders aan de Begijnhofkerk in Brussel een persconferentie. Pater Daniël Alliet, Alexis Deswaef, Mehdi Kassou en Marie-Pierre de Buisseret spraken vernietigende woorden over staatssecretaris voor migratie Sammy Mahdi (CD&V): 'Mahdi is de eerste die zijn woord breekt. Wij werden bedrogen. Dit is verraad zonder weerga.'

Lees verder

Chomsky: 'We staan voor de keuze: een leefbare toekomst voor ons of totale vernietiging door de grote bedrijven'

Amerikaans auteur en klimaatactivist Stan Cox sprak met Noam Chomsky over de mogelijkheid om onze kinderen en kleinkinderen nog een leefbare toekomst te garanderen. Chomsky is zeer positief over de huidige klimaatacties van jonge mensen over heel de wereld. 'Dit zijn de keuzes waar we voor staan. Ik heb niet veel jaren meer tegoed, maar anderen wel. De mogelijkheid van een rechtvaardige en duurzame toekomst is reëel en we kunnen nog heel wat doen om ze te verwezenlijken voor het te laat is.'

Lees verder

"Dringend internationale afspraken nodig om klimaatvluchtelingen van vandaag en morgen te beschermen"

Volgens het internationale recht komen door klimaatverandering ontheemde mensen momenteel niet in aanmerking voor bescherming. Dat moet dringend veranderen, zeggen experts. 

Lees verder

Miljardairs, mediaconcentratie en extreemrechts: een gevaarlijke cocktail

De Franse miljardair Vincent Bolloré heeft een bod uitgebracht op één van de grootste mediagroepen van Frankrijk. Op zes maanden van de Franse presidentsverkiezingen, lijkt hij met deze overname vooral politieke doeleinden na te streven. Bolloré loopt steeds meer warm voor de kandidatuur van extreemrechtse polemist Eric Zemmour. De zaak illustreert hoe monopolievorming in de media de weg baant voor radicaal-rechts.

Lees verder

"COP26 wordt grootste greenwash-event in de geschiedenis"

Corporate Europe Observatory (CEO) windt er geen doekjes om. De financiële bedrijven schrijven zelf de teksten voor de 'oplossing'. Geen overheidscontrole maar zelfregulering is hun boodschap. De oplossing is nabij ... in 2050. Als het van de politieke leiders afhangt wordt de COP26 een zoveelste propaganda-event voor de multinationals. Alleen tegenactie van de gewone burgers zal dit veranderen.

Lees verder

Michael Sarnoski: ‘Pig’ is geen film over wraak maar over begrip

Nicolas Cage is beestachtig sterk in ‘Pig’ als een kluizenaar en varkensvriend die naast een culinair ook nog een problematisch verleden blijkt te hebben. Dat zijn we niet meer gewoon van een acteur die schitterde in films zoals ‘Peggy Sue Got Married’, ‘Wild at Heart’ en ‘Bringing Out the Dead’ maar de laatste jaren vooral in commerciële actie trash te ‘bewonderen’ was. De Amerikaanse onafhankelijke filmmaker Michael Sarnoski schreef een complexe en mysterieuze rol waar het neefje van Francis Ford Coppola nog een keer zijn tanden wilde in zetten. “Nicolas is en blijft een immens talent én een genereus acteur” vertelde debutant Sarnoski ons in Deauville.

Lees verder

'Gent Filmstad': Een trip door het filmgeheugen via cinema’s en affiches.

Tijdens een kwalitatief hoogstaand Film Fest Gent 2021 werden niet enkel twee nieuwe filmtijdschriften (‘Fantômas’ en ‘Humbug’) maar ook twee nieuwe boeken over film voorgesteld. De ode aan sterke vrouwen van de Amerikaanse stille cinema ‘Mooi zijn en zwijgen’ van Anke Brouwers en ‘Gent Filmstad: Cinema’s en filmaffiches, 1938-1961’, een fraai naslagwerk over een brok Belgische bioskoopcultuur gekoppeld aan een fraaie expo filmaffiches in De Krook. Twee onderbelichte stukken filmgeschiedenis in de volgspot.

Lees verder

"We mogen niet langer toekijken hoe het schip zinkt": Apache.be sprak met Suzanne Simard

Het vierde nummer van het tijdschrift Apache van de gelijknamige site Apache.be staat opnieuw vol boeiende en relevante artikels. Daarom publiceert DeWereldMorgen.be een interview uit Apache 4 met Canadese bosbouwer Suzanne Simard. Het tijdschrift is verkrijgbaar in de boekhandel en bij apache.be.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Extinction Rebellion houden op 6/11 bezettingsactie in Wetstraat: nu is het tijd voor woede

Halverwege de klimaattop in Glasgow plant Extinction Rebellion met #Time4Rage een nieuwe nationale actie van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid in Brussel. De Belgische tak van de internationale beweging wil een deel van de Wetstraat bezetten. Ze protesteert daarmee tegen de desastreuze politieke aanpak van de ecologische crisis. ‘Onze bestuurders doen niet niks, ze verergeren de situatie net,’ aldus woordvoerster Marjolein Moreaux.

Lees verder

Elektrische auto's in Vlaanderen

Lees verder

Greta Thunberg-estafette in Halle: "Het is 5 voor 12, daarom sta ik hier"

Vandaag om 11 uur vond op de Grote Markt van Halle de aftrap van de Greta Thunberg-estafette plaats. Een uniek lokaal initiatief van burgerinitiatief Mondiaal Halle in het licht van de wereldwijde klimaattop in Glasgow.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium