Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Huishoudhulpen: "Wij weigeren te betalen om te gaan werken!"

De drie vakbonden ACV, ABVV en ACLVB kwamen vandaag samen met de huishoudhulpen op straat in Brussel om de extreem lage mobiliteitsvergoeding voor huishoudhulpen in de dienstenchequesector aan te klagen. “Deze dekken op geen enkele manier de reële kosten van deze werknemers”, klinkt het bij de vakbonden. De actie eindigde aan de werkgeversorganisatie Federgon met de boodschap: “Het is gedaan met betalen om te kunnen gaan werken!”

Lees verder

Klimaatwetenschapper Wim Thiery na COP26: 'Dit is het cruciale decennium'

Volgens VUB-klimaatwetenschapper Wim Thiery leven we nu in het cruciale decennium voor de aanpak van de klimaatcrisis. DeWereldMorgen.be vroeg hem naar zijn evaluatie van de voorbije klimaatconferentie COP26 in Glasgow.

Lees verder

Nabeschouwing COP26: fragiele overwinningen

COP26 is afgelopen. Wat leverde het op? Enkele broodnodige doorbraken om de 1,5°-doelstelling in leven te houden, maar ook moeizaam verworven en magere resultaten op vlak van internationale klimaatfinanciering en solidariteit. Het zijn zijden draadjes, al was er vooruitgang. Of toch: als deze COP nu dienst doet als springplank voor échte actie. 

Lees verder

'Dissident': jongeren tonen hoe hopeloos achterhaald ons onderwijssysteem is en hoe het anders kan

Tot 18 november speelt in NTGent ‘Dissident’, een theaterstuk over alles wat misloopt in ons huidig onderwijssysteem. Vijf ‘probleemjongeren’ geven ons in een mix van spel en documentaire 12 klaarheldere en uitdagende lessen mee voor een radicaal ander onderwijs. Wij interviewden Lara Staal en Siham Lamrini, respectievelijk regisseur en actrice. Lees het interview en laat je vooral inspireren. Het toneelstuk is een echte aanrader voor zowel ouders en leerlingen, als leerkrachten en schooldirecteurs.

Lees verder

Word jij onze nieuwe collega?

Jij kent www.DeWereldMorgen.be misschien wel als een onafhankelijk mediaplatform. Maar eigenlijk zijn we in de eerste plaats een beweging. Wij ijveren voor een duurzame, sociale en democratische samenleving en doen dat door samen met een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten media te maken. Wil je meehelpen om deze mediabeweging mee vorm en inhoud te geven?

Lees verder

Oproep tot een wereldwijde Algemene staking voor het klimaat

De klimaattop in Glasgow was een mislukking, een zoveelste gemiste kans. Vage beloftes, compromissen, niet-bindende afspraken, gefoefel in de marge. En dat terwijl de werkelijke CO2 uitstoot wereldwijd een stuk hoger is dan wat de officiële cijfers ons vertellen. COP26, op zich al een veeg teken: al zesentwintig jaar lopen de wereldleiders achter de feiten aan.

Lees verder

Ecuadors neoliberale regering roept de noodtoestand uit om austeriteit af te dwingen

Het nooddecreet zal eerder de oppositie verdrukken, dan dat het de veiligheid van de Ecuadoranen zal garanderen.

Lees verder

Koffie of vlees waarvoor bos is gekapt, mag EU niet meer binnen

De Europese Commissie komt met strenge regels voor producten die tot ontbossing leiden, zoals koffie, soja en palmolie. Wie die producten invoert, zal moeten kunnen bewijzen dat daarvoor geen bos is verdwenen.

Lees verder

Debat over België: zwijgende meerderheid doorbreekt de stilte

België meer en meer opsplitsen en uiteindelijk opblazen is de natte droom van VB, N-VA en aanverwante geesten. Bart De Wever heeft de mond vol van zijn ‘episch project’. Maar er zijn gelukkig nog heel andere meningen en visies in het debat.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Booster p(r)ik

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium