Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De VS botst in Afrika op een nieuwe multipolaire wereld

Van 7 tot 11 augustus bezocht de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, Antony Blinken, drie Afrikaanse landen: Zuid-Afrika, de Democratische Republiek Congo en Rwanda. Het bezoek toonde hoezeer de verhouding tussen Afrika en het Westen aan het veranderen is. De roep om respect voor de Afrikaanse soevereiniteit in een nieuwe multipolaire wereld klinkt steeds luider, zowel in regeringskringen als onder de bevolking.

Lees verder

48 piloten slepen Ryanair voor de rechter

Met de hulp van de ACV-personeelsvertegenwoordigers, hebben 48 piloten van Ryanair de luchtvaartmaatschappij voor de arbeidsrechtbank in Charleroi gedaagd. De piloten zijn - onder druk van een collectief ontslag en om het bedrijf te ‘redden’ tijdens de coronacrisis - akkoord gegaan met een loondaling van 20%. Vandaag zijn de lonen van het management, ook dat van CEO Michael O’ Leary, terug op het niveau van voor de coronacrisis. Het loon van de piloten werd echter nog steeds niet opnieuw aangepast.

Lees verder

Meisjes en vrouwen hardst getroffen door overstromingen in Pakistan

Vrouwen en meisjes lopen extra gevaar door de enorme overstromingen in Pakistan, zegt het Bevolkingsfonds van de VN. Naar schatting 650.000 zwangere vrouwen hebben er zorg nodig. En nu bijna een miljoen huizen zijn beschadigd, lopen vrouwen en meisjes een hoger risico op gendergerelateerd geweld.

Lees verder

Lima is de eerste Latijns-Amerikaanse hoofdstad die non-proliferatieverdrag fossiele brandstoffen steunt

"Dit leiderschap is een welkome stimulans voor positieve verandering in Peru en in de regio in de richting van een rechtvaardige energietransitie weg van fossiele brandstoffen."

Lees verder

Drie Amerikaanse bedrijven controleren meer dan een derde van de Oekraïense landbouwgrond

In 2021 is in Oekraïne een wet op de verkoop van landbouwgrond in werking getreden. Volgens de Australian National Review hebben Amerikaanse bedrijven van deze wetgeving gebruik gemaakt om massaal in het land te investeren.

Lees verder

Wordt onderwijs de grote afwezige op de klimaatmarsen?

Als de onderwijskoepels lid worden van de Klimaatcoalitie en hun scholen oproepen om massaal mee te stappen op vrijdag 21 of zondag 23 oktober bereiken ze verschillende sleutelcompetenties.

Lees verder

Wat lees je deze avond? Onze selectie uit de alternatieve media

DeWereldMorgen neemt artikels over uit binnen- en buitenland, maar er is gewoon teveel. Ontdek onze selectie interessante bijdragen van binnen- en buitenlandse media, die je zelf verder kan uitpluizen (we verwijzen enkel naar media die vrij toegankelijk zijn).

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wanneer ben je de term ‘vluchteling’ waard?

  Als de oorlog in Oekraïne één ding duidelijk heeft gemaakt, is het dat de ene vluchteling minder waard is dan de andere. Niet alleen in de politiek, maar ook op sociale media hoor je...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium