Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Brede middenveldcoalitie: “Investeer massaal in sociaal-rechtvaardig klimaatbeleid”

Zestien organisaties van het maatschappelijke middenveld slaan de handen in elkaar voor een gemeenschappelijke oproep tot een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. De strijd voor het leefmilieu, voor het klimaat en voor sociale rechtvaardigheid zijn volgens hen twee onlosmakelijke onderdelen van één geheel: de strijd voor een menswaardig leven in harmonie met de natuur.

Lees verder

Sector kinderopvang plant acties tegen minister Beke

De sector van de kinderopvang plant op vrijdag 25 maart een actie voor het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Daarnaast start een kinderdagverblijf de actie '1000stilleluiers'. Aanleiding is de dood van een 6 maanden oude peuter in een crèche. “De minister negeert al jaren de signalen dat er dringende ingrepen nodig zijn. Onze sector is aan het doodbloeden”. Ook de BBTK legt zes eisen op tafel.

Lees verder

Israel drijft apartheidsrepressie op

Wie dacht dat Israël na het vernietigende rapport van Amnesty International een tijdje low profile zou gaan vergist zich. De Israëlische regering heeft nog een tandje bijgestoken in de repressie van het apartheidsapparaat, met onder meer een verbod op samenwonen van huwelijkspartners.

Lees verder

SMR-kerncentrales bedreigen de energietransitie 

Het klimaatprobleem is enorm. Het vraagt om een krachtig en alomvattend beleid. Niet in het minst een klimaatneutraal en klimaatpositief energiebeleid. Maar de pest inruilen voor de cholera zal ons niet behoeden voor toenemende bestaansonzekerheid voor de mensheid. Er zijn echter belangrijke economische en militaire machten die hun belangen plaatsen boven efficiënt en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Daarmee zijn ook de werknemers van de nucleaire industrie niet gediend, omdat ze de trein van duurzame tewerkstelling dreigen te missen. 

Lees verder

Amerikaanse bosbranden nemen snel toe in frequentie en intensiteit

Sinds het begin van de eeuw zijn bosbranden in de VS aanzienlijk groter en frequenter geworden. Bovendien verspreiden ze zich steeds vaker naar gebieden waar het vroeger niet brandde.Wetenschappers van de Universiteit van Colorado analyseerden meer dan 28.000 bosbranden in de VS tussen 1984 en 2018. Ze combineerden overheidsgegevens met satellietfoto’s en -metingen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Opvang Oekraiense vluchtelingen aan de Heizel verloopt allesbehalve vlot

Een bereidwillige Belg uit Jette bood op woensdag 17 maart bereidwillig hulp aan Oekraiense vluchtelingen in de wachtrij aan de Heizel. Zijn menselijk meevoelen zag hij niet vertaald in een vlotte behandeling van de inschrijvingen door FEDASIL. Na meer dan negen uur tergend langzaam aanschuiven kregen ze het droge bericht dat het voor die dag afgelopen was.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium