Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Krijgt Duitsland nu de genadeklap?

Wie de overwinnaar ook zal zijn, het wordt steeds minder duidelijk wat het zal betekenen om de oorlog in Oekraïne te winnen. Hoe groter de verwoestingen, des te hardnekkiger het conflict lijkt. Met een stijgend dodental en escalerende sancties lijken de doelstellingen van de strijdende partijen steeds ondoorgrondelijker.

Lees verder

Waarom de shiftmedewerker meer erkenning en respect verdient

De algemene Centrale van het ABVV organiseerde vorige week zondag 24 juli de eerste Dag van de Shiftmedewerker. De socialistische vakbond zet die dag werknemers die in ploegdiensten werken in de bloemetjes, omdat zij vaak sneller te maken krijgen met fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Werken in ploegdiensten heeft een grote impact op het gezinsleven, terwijl deze flexibiliteit bedrijven en sectoren de mogelijkheid geeft om volcontinu operationeel te kunnen zijn.   

Lees verder

Tien investeerders kunnen strijd tegen klimaatverandering beslechten

Tien grote financiële spelers hebben samen energiebedrijven in handen die goed zijn voor de helft van alle uitstoot uit steenkool, olie en gas, blijkt uit nieuw onderzoek. Ze kunnen zo een cruciale rol spelen in de transitie naar een groene economie.

Lees verder

Schokkend overheidsrapport over het milieu in Australië: hele ecosystemen staan op instorten

Het gaat niet goed met het milieu in Australië. Nergens sterven er meer zoogdiersoorten uit, en verschillende ecosystemen staan op instorten. Het zijn maar enkele conclusies uit een overheidsrapport, dat maanden geheim werd gehouden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Natuurlijk moeten de Gentse Feestendebatten gratis blijven

  Daar is ook geen enkele discussie over. Maar hoelang kan het nog? Men moet beseffen dat al het werk wordt geleverd door vrijwilligers en dat ook de panelgasten steeds gratis komen. Reeds 33 jaar...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium