Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

21 september, betoging voor koopkracht en betaalbare energie: "De mensen verwachten actie van hun vakbond"

Op 21 september mobiliseren de vakbonden in Brussel voor betaalbare energie en bescherming van de koopkracht. "Wij zijn uitgeteld, de situatie is onhoudbaar", klinkt het bij het ABVV. "De energiefactuur en de winkelkar wegen loodzwaar", zegt het ACV. Wij namen de temperatuur op bij twee gedreven vakbondsmensen.

Lees verder

Is het parlement de weg kwijt? Verkeersborden wijzen de weg naar zorgplichtwet

De bouwwerven van Qatar en recent nog die van Borealis in de Waaslandhaven tonen aan dat mensenrechtenschendingen nog veel voorkomen en dat bedrijven heel vaak een andere kant op kijken. Op een boogscheut van het parlement voerde een coalitie van ngo’s en vakbonden actie om de zorgplichtwet gestemd te krijgen, onder het motto #MadeWithRespect, een campagne gecoördineerd door 11.11.11. De actievoerders waren gewapend met verkeersborden om de parlementsleden ‘de juiste weg te wijzen’. Er ligt al meer dan 1 jaar een wetsvoorstel op tafel, maar er zit ‘vertraging’ op.

Lees verder

Mak als lammeren: hoe propaganda werkt

In een toespraak op het Trondheim World Festival in Noorwegen bracht John Pilger de geschiedenis van de machtspropaganda in kaart. Hij beschrijft erin hoe die zich de journalistiek toe-eigent via een "diepgaand imperialisme" en hoe het ons waarschijnlijk allemaal in de val zal lokken… als we dat toestaan.

Lees verder

FIFA World Cup: Alle sponsors horen compensatie van WK-arbeidsmigranten te steunen

Wereldwijde enquête toont grote bijval voor sponsors die compensatie voor arbeidsmigranten steunen.

Lees verder

Nieuwe actie tegen aankoopstrategie van landbouwgronden door Colruyt

De boerenorganisaties (FUGEA en Boerenforum) en hun medestanders (Réseau de Soutien à l'Agriculture Paysanne) zijn op dinsdag 20 september met een bewustmakingsactie gestart. Aangezien groep Colruyt weigert zijn aankoopstrategie van landbouwgrond te herzien, hebben actievoerders stickers geplakt op de winkelwagentjes in tientallen winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. In Ath verzamelden boeren aan de Colruyt om burgers te informeren en duidelijk te maken aan Colruyt dat er nog steeds geen antwoord is op de bezorgdheden omtrent hun landbouw strategie.

Lees verder

Grote bedrijven spenderen steeds meer aan beïnvloeding Europees beleid

Grote bedrijven die actief zijn in de EU spenderen tot een derde meer aan lobbyen dan zeven jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Corporate Europe Observatory.

Lees verder

Europa verspilt meer voedsel dan het importeert

De EU verspilt meer voedsel dan ze importeert, stelt een nieuw rapport. Maatregelen tegen de verspilling worden onvermijdelijk om de stijgende voedselprijzen te drukken, zeggen veertig organisaties.

Lees verder

Klimaat fnuikt kinderwens bij vier op tien wereldburgers

Mensen maken zich meer dan ooit zorgen over klimaatverandering. In een uitgebreide bevraging in 31 landen zeggen meer dan vier op de tien mensen dat de effecten van klimaatverandering hen afschrikken om kinderen te krijgen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het is een oorlog om energie

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium