Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Premier Pedro Sánchez schrijft geschiedenis met eerste Spaanse coalitieregering sinds 1977

Het is dan toch gelukt: Spanje heeft een regering en niet zomaar eentje. De nieuwe regering-Sánchez is een coalitieregering van de PSOE en Unidas Podemos en die schrijft nu al geschiedenis omdat het van de Tweede Spaanse republiek (1931-1939) geleden is dat er nog een coalitieregering gevormd werd. Sven Tuytens geeft vanuit Madrid zijn eerste indrukken weer.

Lees verder

'NMBS begeleidt reizigers met beperking voortaan niet meer tot aan bus buiten station'

Timmy De Waele is blind en wordt altijd door NMBS-medewerkers vriendelijk begeleid van de trein naar de bus net buiten het station. Van twee NMBS-medewerkers afzonderlijk van elkaar heeft hij vernomen dat ze hem voortaan nog maar tot aan de uitgang van het station gaan mogen begeleiden. De Waele is bezorgd dat veel reizigers met een beperking hierdoor in de problemen kunnen komen.

Lees verder

Federale regering weigert opvang aan bepaalde groepen asielzoekers

De minister van Asiel en Migratie, Maggie De Block maakte vorige week bekend dat bepaalde categorieën asielzoekers geen opvang meer krijgen vanaf vandaag. Nochtans is ons land bij wet verplicht mensen die asiel aanvragen op te vangen tijdens hun asielprocedure.

Lees verder

Waterniveau Gangesdelta dubbel zo hoog tegen 2100

Het waterniveau van de Gangesdelta, de grootste delta ter wereld, zal dubbel zoveel stijgen tegen 2100. Voor het eerst zijn betrouwbare schattingen gemaakt voor het hele gebied.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

'War, war never changes'

“War. War never changes. The Romans waged war to gather slaves and wealth. Spain built an empire from its lust for gold and territory. Hitler shaped a battered Germany into an economic superpower. From the...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium