Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wanneer zal het Westen openlijk het recht van de Palestijnen op zelfverdediging erkennen?

De laatste brutale Israelische aanval tegen de Gazastrook ontmaskerde opnieuw het hypocriete en immorele antwoord van het Westen op het aanslepende genocidale beleid van Israel in de bezette gebieden. De voortzetting van zijn harteloze beleid en de antwoorden daarop van de Westerse regeringen, in het bijzonder van de Verenigde Staten en de Britten, kunnen duidelijk leiden tot wanhoop en verlamming bij de Palestijnen.

Lees verder

BEKIJK: Anne Morelli's 10 principes van oorlogspropaganda

In deze video van 14:50 minuten illustreert Anne Morelli de tien elementaire principes van oorlogspropaganda van de Eerste Wereldoorlog tot vandaag in Oekraïne, uit haar gelijknamige boek. Het gaat nog steeds om twee zaken: geld en macht. De Oekraïense slachtoffers zijn voor de daders van geen tel. Doorgronden van de waarheid is het begin van verzet tegen deze waanzin. Het kan wél anders.

Lees verder

Ook Nederlandse ngo’s eisen actie van internationale gemeenschap tegen Israël

Nadat het Israëlische leger vorige week donderdag met geweld zeven prominente Palestijnse mensenrechtenorganisaties binnenviel en sloot, heeft het dit weekend de directeur van mensenrechtenorganisatie Al Haq (Shawan Jabarin) telefonisch bedreigd en die van Defense for Children International - Palestine (Khaled Quzmar) voor verhoor vastgehouden. Deze escalatie bewijst eens te meer dat verklaringen van Europese regeringen waarin zij hun ernstige zorgen uitspreken onvoldoende zijn.

Lees verder

Kunnen we alstublieft een volwassen gesprek over China hebben?

Toen de Amerikaanse wetgevende leider Nancy Pelosi Taipei binnenwaaide, hielden mensen overal ter wereld hun adem in. Haar bezoek was een daad van provocatie. Vijay Prashad kijkt voorbij de vooringenomen mainstream ideeën en stelt een volwassen gesprek voor over en mét China.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

 Italië: de ge(des)organiseerde ramp

 In Italië worden op 25 september 2022 vervroegde (voor de zoveelste maal) parlementsverkiezingen gehouden. Rechts en extreemrechts zouden daarbij wel eens de meerderheid kunnen halen. De linkse krachten hebben als enig antwoord losse eenheidslijsten zonder inhoud. Een analyse van RTBF-journalist Hugues Le Paige.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium