Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Sanders versus Trump: een strijd tussen twee politieke technologieën

Bernie Sanders en Donald Trump zijn niet alleen op ideologisch vlak elkaars tegenpolen. Ook de manier waarop ze politieke campagne voeren verschilt grondig. Sanders en Trump kiezen voor radicaal andere politieke technologieën om hun kiezers te mobiliseren. De strijd tussen Sanders en Trump is er daarom ook tussen twee verschillende politieke technologieën. De uitkomst van die strijd kan grote gevolgen hebben met betrekking tot welke vorm politieke campagnes de komende jaren zullen aannemen.

Lees verder

Queer merchandising bij H&M, Primark en Levi’s: politiek statement of sluwe marketingstrategie?

Steeds meer kledingmerken brengen hun eigen queer kledinglijn of queer merchandising op de markt. Ondanks het feit dat meer zichtbaarheid van de LGBTQ+ gemeenschap alleen maar toe te juichen valt, stellen we ons toch vragen bij de achterliggende drijfveren van deze grote winkelketens. 

Lees verder

Israëlisch verbod op de export van landbouwproducten verlammen Palestijnse boeren

Oxfam vreest zware gevolgen van de Israëlische ban op de export van verse producten uit bezet Palestijns gebied. Zo’n ban zorgt voor een volledige uitsluiting van verse Palestijnse landbouwproducten van de internationale markt en gaat dus lijnrecht in tegen het Protocol van Parijs en de voorschriften van de Wereldhandelsorganisatie.

Lees verder

Regeringsvorming: dansen op de vulkaan

Now picture this. Een toneeldecor met een smeulende vulkaan. De vulkaan staat op het punt om uit te barsten en grote vernielingen aan te richten. In een hoek van het podium kijkt een Zwart Monster grijnzend toe, klaar om toe te slaan wanneer het ergste gebeurt. Dat is zo'n beetje de toestand waarin de 'poging tot regeringsformatie' momenteel verkeert.

Lees verder

Bolivia, quo vadis?

Bolivia, toch zo verdeeld door intern kolonialisme, sociale ongelijkheid, etnisch racisme en discriminatie… quo vadis? Blijft het Andesland een pluriculturele, soevereine staat die zich verder probeert los te maken uit de neoliberale wurggreep of wordt het land (en zijn grondstoffen waarbij vooral de grote voorraden lithium de ogen van vele multinationals uitsteken) terug opgenomen in de achtertuin van de Verenigde Staten? De verkiezingen van 3 mei zullen daarover misschien uitsluitsel kunnen brengen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

"Steun minimum pensioen van 1.500 euro netto na 40 jaar loopbaan"

Een minimum pensioen van 1.500 euro netto na 40 jaar loopbaan: 1) Omdat het nodig is Dat heeft U verdiend na een loopbaan hard werken. We willen nog een actief leven als gepensioneerde en we...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium