Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Klimaatmars: "Het huidig systeem gaat ons niet uit de crisis helpen"

Zeker 30.000 mensen uit ons hele land en erbuiten kwamen zondag 23 oktober naar Brussel om mee te stappen in de klimaatmars. 'Change the system not the climate', is een van de slogans die je op veel spandoeken voorbij ziet komen. "Het huidig systeem gaat ons niet uit de crisis helpen", waarschuwt Zanna Vanrenterghem, woordvoerster van de klimaatcoalitie die de mars organiseert. Hoe dan wel? We spraken verschillende deelnemers.

Lees verder

Zanna Vanrenterghem: "Samen strijden, voor sociaalrechtvaardige klimaatactie, is absoluut cruciaal"

De klimaatmars belooft groot te worden op zondag 23 oktober. Dit jaar staat de mars in teken van het recht op voedsel en de energiecrisis. De klimaatbeweging eist een transitie die ecologisch én sociaalrechtvaardig is, en wel nu. Wij spraken met Zanna Vanrenterghem, woordvoerder van de klimaatcoalitie aan Nederlandstalige kant.

Lees verder

Simon Sterck, VN-vertegenwoordiger jongeren: "De klimaatstrijd is niet verloren, het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is"

De klimaatmars op zondag 23 oktober belooft groot te worden. Dit jaar staat de mars in teken van het recht op voedsel en de energiecrisis, want de klimaatbeweging eist een transitie die ecologisch én klimaatrechtvaardig is. En wel nu. Wij spraken met Simon Sterck (17), lid van de Vlaamse Jeugdraad als VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling en actief bij Youth for Climate.

Lees verder

BEKIJK: dit is waarom naar de klimaatmars gaan zo belangrijk én leuk is

Dit is waarom iedereen naar de klimaatmars zou moeten gaan. Nog niet overtuigd? Bekijk deze video, waarin Simon Sterck (17) vertelt waarom de mars zoveel vreugde oproept, over de verantwoordelijkheid van Europa in de klimaatcrisis, de naderende COP27, de verwachtingen van de politiek en de thema's van de mars dit jaar: het recht op voedsel en de energiecrisis die iedereen aanbelangt. Simon is lid van de Vlaamse Jeugdraad als VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling en actief bij Youth for Climate.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Liever 30-urenweek dan (afbouw van) tijdskrediet

  De stelsels van tijdskrediet en ouderschapsverlof en de andere thematische verloven kennen doorheen de jaren een groeiend succes omdat ze tegemoetkomen aan een duidelijke maatschappelijke wens voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium