Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vaccinatiecampagne: hoe lang gaan we de almacht van de farmareuzen nog dulden?

De voorbije dagen is er heel wat te doen geweest over de aankondiging van Pfizer dat het minder vaccins zou leveren. De eenzijdige beslissing, de onbenullige reden en de botte communicatie daarover leggen de brutale machtsverhoudingen bloot waarin wij en onze gezondheidssector zijn blootgesteld. Wordt het niet hoog tijd om hier orde op zaken te stellen?

Lees verder

Chris Hedges: "Het imperium is nog lang niet klaar met Julian Assange"

Voor al wie wereldwijd om de vervolging van Julian Assange schreeuwde, heiligde het doel altijd de middelen, zo blijkt uit het boek Moving the Bar - My Life as a Radical Lawyer, de autobiografie van Michael Ratner, een van Julian Assanges advocaten in de VS. Onafhankelijk onderzoeksjournalist Chris Hedges las zijn autobiografie, waarin Ratner jaren terug al voorspelde wat Assange te wachten stond (en wat is gebleken).

Lees verder

Het aangekondigde einde van Juan Guaidó, ‘president’ van Venezuela

Op 5 januari 2019 erkenden de VS en de EU Juan Guaidó als 'interim-president’ van Venezuela. Hij bleek onbekwaam, onbetrouwbaar en corrupt. Slechts 50 landen (van de 195) volgden de VS. Twee jaar later geeft de EU toe dat ze op de verkeerde persoon gegokt heeft en dat de poging tot regime change mislukt is. Volgens Venezolaans socioloog Marco Terrugi zijn de problemen voor de Venezolanen daarmee nog lang niet voorbij.

Lees verder

‘The Great Hack’: Angst, haat, manipulatie en de data goudmijn

“Zolang Facebook blijft onze informatiesnelweg bevuilen en onze democratische processen verstoren”, vertelde documentairemaker Karim Amer aan Deadline, “zal onze samenleving niet veranderen.” Samen met Jehane Noujaim viseert hij in de Netflix-documentaire ‘The Great Hack’ al wie de data goudmijn van sociale media gebruikt om via emotionele triggers burgers te manipuleren. Sommige getuigen flirten met ambiguïteit en de rol van Steve Bannon had nog meer mogen uitgespit worden. Maar naast verhelderende informatie reikt deze urgente documentaire ook cruciale vragen aan over data-misbruik en het verweer van gebruikers in de digitale wereld.

Lees verder

Een Unie van gelijkheid: naar de volledige inclusie van personen met een handicap

Tien jaar geleden heeft de Europese Unie het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd. Het is het eerste mensenrechtenverdrag waarbij de EU partij werd en het luidde een nieuw tijdperk in waarin respect en verantwoordelijkheid voor de rechten van personen met een handicap zowel een morele als een wettelijke plicht is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Nieuwjaarswens aan de federale regering

Op 18 januari 2021 bezorgden de burgerbewegingen “Grootouders voor het Klimaat” en “Grands Parents pour le Climat” hun gezamenlijke nieuwjaarswens per mail en per fiets aan Eerste Minister De Croo en de federale ministers, bevoegd voor het klimaat.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium