Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat Abou Jahjah onaangeroerd laat in het Let’s Go Urban-debat

In zijn opiniestuk in De Morgen legde Dyab Abou Jahjah een vinger op een wonde: “Organisatoren bij vzw’s zijn geen ondernemers en moeten niet als ondernemers handelen”, schreef hij terecht naar aanleiding van mogelijke problemen bij de vzw Let’s Go Urban. Maar wie een écht debat wil, moet de blik verbreden. 

Lees verder

Vredesactie roept Waalse overheid op juridisch kat-en-muisspel over wapenexport naar Saudi-Arabië te staken

Vandaag berichten Knack en Le Soir dat de Waalse overheid nieuwe vergunningen voor Saudi-Arabië heeft verleend. Die onthullingen komen er naar aanleiding van een rapport van Vredesactie dat de inzet van Belgische wapens in het noorden van Jemen documenteert. In maart én augustus 2020 schorste de Raad van State nog een groot deel van de Waalse wapenexport naar Saudi-Arabië.

Lees verder

Uittredend president Ecuador tekent financiële deals met VS om sociaal beleid na verkiezingen te verhinderen

De linkse kandidaat Andrés Arauz maakt kans om op 11 april 2021 in de tweede ronde president van Ecuador te worden. Zetelend president Lenín Moreno sluit met de VS een aantal financiële deals die volgens deze analyse door Vijay Prashad de expliciete bedoeling hebben elk sociaal beleid door een nieuwe democratisch verkozen president onmogelijk te maken.

Lees verder

Wanneer een verdrag voor het verbod op killer robots?

Killer Robots zijn volautomatische wapens die in staat zijn autonoom personen aan te vallen en te doden. Meerdere staten pogen reeds jaren een volledig verbod op de fabricage van deze wapens te verkrijgen. Zij kunnen niet ter verantwoording geroepen worden voor oorlogsmisdaden en maken het uitbreken en/of escaleren van gewapende conflicten groter, door het ontbreken van de menselijke factor om andere dan puur militaire afwegingen te maken in gevaarlijke situaties. Stan Brabant overloopt de redenen waarom een verdrag een absolute prioriteit verdient.

Lees verder

Diepzeemijnbouw is een perfect vermijdbare milieuramp, zegt nieuw WWF-rapport

Het rapport "In Too Deep: What We Know, And Don't Know, About Deep Seabed Mining", dat vandaag wordt voorgesteld door WWF, stelt dat er nog te veel onbekenden zijn en dat veel onderzoek nodig is op het gebied van oceaan-wetenschap, beleid en industriële innovaties, voordat er diepzeemijnbouwactiviteiten mogen plaatsvinden. Een teleurstellende Belgische resolutie die recent werd goedgekeurd in het Belgisch parlement toonde ook al aan dat ons land meer oog heeft voor de particuliere belangen dan voor de oceaan en al het leven dat er van afhankelijk is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Niet mogen werken omdat je niet lang genoeg invalide bent!

Ik las het stuk  in De Standaard over langdurig zieken of mensen met een beperking die elke dag moeten vechten tegen de veroordelingen en vooroordelen die men op ons legt. Ook ik moest het deze week helaas weer ondervinden. Lees hier mijn getuigenis.

Lees verder

'Ons reïntegratiebeleid verheft onwillige langdurig zieken onterecht tot de norm'

  Het aantal werknemers dat langdurig arbeidsongeschikt is dreigt in ons land tegen einde 2021 op te lopen tot 500.000. Hoog tijd voor een nieuwe aanpak vindt arbeidseconoom Stijn Baert. Reïntegratie moet daarin een van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium