Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Begijnhofkerk: “Beter in hongerstaking dan ademloos leven in gijzeling”

De situatie in de Begijnhofkerk in Brussel is een land, economisch zo sterk als België, onwaardig. Het tekent hoe de rechten van de meest kwetsbaren in onze samenleving uiteindelijk slechts lege dozen zijn. Asielprocedures slepen jaren aan. In afwachting op de uiteindelijke beslissing, kiezen mensen zonder papieren voor een job aan de rand. Zonder mogelijkheid tot opbouw van sociale rechten, werken ze aan een hongerloon in inhumane omstandigheden. Wij gingen op bezoek bij de mensen zonder papieren in de Begijnhofkerk waarover meestal gesproken wordt, maar nooit mee gesproken wordt. Een reportage.

Lees verder

'Waarom werk niet werkt': dinsdag 22 juni bij ons online in première

We worden geacht van ons werk te houden, maar houdt ons werk ook wel van ons? "Aan het einde van de dag behandelt je job je als een werknemer en niet als een lid van de familie", aldus de Amerikaanse journaliste Sarah Jaffe van het boek 'Work won't love you back'. Freelance journaliste Selma Franssen uit Brussel spreekt haar en psycho-analyticus Paul Verhaeghe in onze reportage 'Waarom werk niet werkt' om antwoord te krijgen op deze zeer actuele vraag. Dinsdag 22 juni om 17u bij ons online in première!

Lees verder

Collectief CITOYENNES voert actie ter ondersteuning van hongerstaking van sans-papiers in Begijnhofkerk, ULB en VUB

Het collectief CITOYENNES heeft dinsdagavond 15 juni op verschillende plekken in Brussel - onder andere de hoofdzetels van politieke partijen en de Wetstraat 16 - een posteractie gehouden ter ondersteuning van de ongeveer 400 migranten zonder papieren die sinds 23 mei in hongerstaking zijn om hun regularisatie te verkrijgen. Met deze affichecampagne wil CITOYENNES politici, burgers en media bewust maken van de sociale en humanitaire crisis die zich midden in de hoofdstad van Europa afspeelt.

Lees verder

Patrick Conrads ‘De verdwijningen’: Dood en verderf in’t Stad

De Antwerpse dichter, plastisch kunstenaar en filmmaker Patrick Conrad bouwde als auteur van brutale roman noirs een stevige reputatie op. Zijn nieuwste, ‘De verdwijningen’, voert ons terug naar de metropool tijdens de vroege jaren zeventig en herinnert niet enkel aan eerdere thrillers maar ook aan ‘Slachtvee’ en ‘Mascara’, de eigenzinnige films waarmee Conrad in de jaren tachtig de Vlaamse filmwereld dooreenschudde. ‘De verdwijningen’ fileert de ondergang van een machtige familie in een erg Antwerps verhaal dat bol staat van bedrog, geweld en dood.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stemt Vlaams Parlement morgen voor kleinere Vlaamse Sociale Bescherming?

Morgen, 16 juni, ligt het wijzigingsdecreet Vlaamse Sociale Bescherming voor in de plenaire van het Vlaams Parlement. Met het decreet wil bevoegd minister van Welzijn Wouter Beke verschillende ingrepen invoeren in de Vlaamse laag van onze sociale bescherming. Het Vlaams ABVV vreest voor een krimpscenario op drie niveaus: in de toegang tot kwalitatieve zorg, in wat mensen krijgen in ruil voor hun bijdrage en in het benodigde budget.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium