Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom BNP Paribas Fortis mij als klant verloor?

Open brief aan mijn bank. Uw slogan luidt nog steeds 'De bank voor een wereld in verandering'. In het licht van jullie dubieuze financiële activiteiten krijgt die slogan een wel heel cynische ondertoon.

Lees verder

Centraal-Azië, prachtig historisch kruispunt van de zijderoute, heeft een waterprobleem

Water zou wel eens de inzet kunnen worden van toekomstige oorlogen. Centraal-Azië wordt zwaar getroffen door uitdroging en woestijnvorming, als rechtstreeks gevolg van de klimaatverandering. Die realiteit contrasteert fel met de historische pracht van de steden langsheen de oude zijderoute. Italiaanse journalisten Giacomo Sini en Alessia Manzi geven in deze fotoreportage hun indrukken van hun reis door Centraal-Azië.

Lees verder

Loonsverhoging voor de Vlaamse non-profit sectoren goedgekeurd

Vandaag Is er een akkoord bereikt over de uitvoering van de loonsverhoging voor de werknemers van de Vlaamse non-profit. In het voorakkoord (VIA 6) van eind november was daarvoor een budget vrijgemaakt van 412 miljoen euro. De afspraken per sector moesten nog uitgewerkt worden in overleg tussen vakbonden, werkgevers en de Vlaamse regering.

Lees verder

Vluchtelingenkinderen in Oeganda krijgen afstandsonderwijs via de radio

Vluchtelingenkinderen in Oeganda krijgen tijdens de coronacrisis les vanop afstand. Dat concept mag wereldwijd navolging krijgen, vinden de betrokken hulporganisaties.

Lees verder

Cuba: devaluatie, inflatie en bescherming van de koopkracht

Volgend jaar verdwijnt, na 26 jaar en vele aankondigingen, eindelijk het dubbele muntsysteem. Prijzen maar ook lonen zullen fors stijgen. Een gedurfde zet in een context van pandemie, scherpere blokkade, historisch lage inkomsten uit het toerisme, ernstige (voedsel)tekorten. Diverse media en beleidmakers geven omstandig tekst en uitleg*.

Lees verder

Circuit Sortie brengt mensen met en zonder beperking samen: “Het verrijkt je leven”

Circuit Sortie brengt sinds juni personen met en zonder beperking op een laagdrempelige manier in contact met elkaar. Niet zelden leidt dat tot mooie vriendschappen.“We zijn achteraf een dagje naar zee geweest en ook eens gaan pingpongen.”

Lees verder

De strijd tegen seksisme op de werkvloer in Zimbabwe

Hoe zit het met de strijd voor gendergelijkheid op de werkvloer in Zimbabwe? We vroegen het aan vakbondsactivist Simanjani Siyamfinya. Simanjani Siyamfinya is de regionale voorzitter van de Zimbabwaanse vakbondskoepel ZCTU en organisator van de vakbond Commercial Workers Union of Zimbabwe. Al meer dan 20 jaar actief in de Zimbabwaanse arbeidersorganisatie, bindt ze de strijd aan met seksisme en gendergeweld op de werkvloer.

Lees verder

Venezuela en Iran worden in elkaars armen gedreven

Het is een klassiek gezegde: "De vijand van mijn vijand is mijn vriend". Een Latijns-Amerikaanse staat die streeft naar een...

Lees verder

Achter aantijgingen van antisemitisme schuilt in heel Europa een systeem van politieke en culturele terreur

De zionistische lobby in Duitsland gebruikt 'anti-semitisme' als voorwendsel om elke kritiek op de apartheid in Israël en de bezetting van Palestina te criminaliseren. Dit stelt niet een of andere obscure antisemitische publicatie maar de Israëlische topkrant Haaretz. Zo wordt de strijd tegen het reële en toenemende anti-semitisme door Europees extreem-rechts zwaar bemoeilijkt. De reportage van Haaretz slaat op Duitsland maar is evengoed van toepassing in heel Europa. De Duitse cultuursector neemt dit niet langer.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Pfireworks

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium